Fesztivállal zárja a szezont a Budapest Park

Fotó: Peka Roland -
Budapest Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kapuzárási Piknik Fesztivállal zárja az idei szezont a Budapest Park, ahol csütörtökön a 30Y, pénteken a Margaret Island, szombaton pedig a Brains ad koncertet. Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezető igazgatója elmondta: csütörtöktől három estén át összesen kilenc koncert és három party várja a közönséget.

A Planet 8 fantázianevet viselő nyolcadik évadról elmondta: minden eddiginél sikeresebb szezont zárnak, a 88 nyitvatartási napon az összes nézőszám várhatóan meghaladja a 600 ezret.
Kiemelte: a Budapest Parkban idén több mint 150 magyar zenekar állt színpadra, és olyan világsztárok is felléptek, mint Iggy Pop, a Disturbed, a Three Days Grace, a Sum 41, Zaz és a Thirty Seconds To Mars. A Budapest Park helyet adott a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum installációjának, és két kiállítást is bemutatott a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. A zenei programok mellett újcirkuszi produkciók is szerepeltek a kínálatban.

Kiemelte: megrendezték a sztárfellépőket felvonultató UNICEF Fesztivált, amelynek jegybevételével a világ legelesettebb gyermekeit támogatták. Az idén mintegy húsz szervezeten keresztül segítettek a rászorulóknak.

A záró minifesztiválról Beck Zoli, a 30Y együttes énekese és dalszerzője elmondta: csütörtöki fellépésükön vendégzenekarként az Árnyéknyúl és a Carson Coma áll színpadra. Mint fogalmazott, a programba 17 éve és az idén kiadott számokat is beválogattak. Kiemelte, hogy olyan színpadi látványt terveznek, amely a környezettudatosságról szól, a koncert díszlete újrahasznosított anyagból készült.
A pénteki koncertnapon a Margaret Island két vendégzenekara a Chain Bridge Pop és a Mörk lesz. Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa elmondta: a zenekar 5. születésnapját ünnepli, egy pörgős, fesztiválhangulatú koncertre, és egy dalpremierre is készülnek.

Beck Zoli Fotó: Peka Roland


A Hagyd kint címmel a Parknak készült dalban Járai Márk (Halott Pénz), Papp Szabi (Supernem) és Zentai Márk (Mörk) is közreműködik. A minifesztivált a Brains zárja. Kéri András, azaz Mc Columbo, az együttes frontembere elmondta: a szombat este a táncról fog szólni. Myra Monoka zenekara és JumoDaddy lemezbemutató koncertje után lépnek fel, mintegy száztagú tánckarral.
A sajtótájékoztatón bemutatták a Bin There elnevezésű projektet is, amelyben zenekari ereklyéket - például törött dobverőt, elszakadt húrt, pengetőt, dallistát - gyűjtöttek össze a fellépéseken, zártak egy kapszulába, és állítanak ki. A kapszulákat október 11-től online árverésre bocsátják, a befolyt összeget pedig a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.