A négylábú Spot-robot is szerepelhet a Cirque de Soleil előadásaiban

Forrás: Kálló Péter -
Cirque de Soleil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Cirque de Soleil csütörtökön jelentette be, hogy már tárgyal a négylábú Spot-robotot fejlesztő Boston Dynamicsszal, mert szeretné szerepeltetni a műsoraiban.

Az állatra hasonlító négylábú robot képes járni, lépcsőt mászni és ajtót nyitni. A Spot nagy népszerűséget vívott ki magának a YouTube-ra felkerült videóival. Eredetileg egy amerikai hadsereg által finanszírozott kutatási programban fejlesztették, és mindeddig nem került kereskedelmi forgalomba. A massachusettsi Waltham robotikával foglalkozó cég azonban a héten közölte, hogy elkezdi Spot tömeggyártását. A robotot többek között építkezési helyszínek megfigyelésére és energetikai létesítmények ellenőrzésére használják majd. A cirkusz közleményében arról írt, hogy gondolkodnak a robot felhasználásának lehetőségeiről, és mérlegelik, hogyan alkalmazhatnák az élő műsoraikban.

Forrás: Kálló Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.