Rekordáron kelt el az osztrák expresszionista, Oskar Kokoschka festő képe

Forrás: gettyimages.com -
Oskar Kokoschka festmény rekord festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rekordáron, 78,5 millió koronáért, azaz 1 milliárd forintért kelt el vasárnap egy prágai árverésen Oscar Kokoschka egy 1934-ben készült festménye.

A Prague - View from the Monastery of the Knights of the Cross with Red Star (Prága - Kilátás a keresztes lovagok kolostorából) című prágai látképet 1934-ben festette az osztrák festőművész, aki a harmincas években egy ideig a városban élt.

Oskar Kokoschka egy kiállított képe előtt Forrás: gettyimages.com

A korábbi cseh árverési rekordot egy 78 millió koronáért elkelt alkotás tartotta, a cseh származású absztrakt festő, Frantisek Kupka Transverse Surfaces II. című alkotása, amelyet májusban Prágában vásároltak meg. A most elkelt Kokoschka-kép az osztrák festő városi látkép-ciklusába tartozik. Miután elkészült, 1934 októberében kiállították a Manes galériában.

Az árverést 75 évvel később, vasárnap ugyancsak a Manes galériában rendezték meg. Az aukción Kokoschka két további prágai látképét, a Prága - Károly-híd és a Prága - Hradzsin és Petrin című festményét is megvásárolták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.