A dark wave-legenda Mission dupla koncertet ad jövőre a Dürerben

Forrás: Youtube -
Mission
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc év után visszatér Magyarországra a brit dark wave legendás zenekara. A Mission két jövő évi turnéja minden állomásán két este is fellép, a magyar fővárosban 2020. április 2-án és 3-án játszanak két különböző szettet életművükből a Dürer kertben. A koncertsorozat címe The United European Party Tour 2020. Hogy melyik este milyen számok kerülnek terítékre, azt mindig csak az adott pillanat dönti el - közölte a szervező New Beat hétfőn az MTI-vel.

A korábban a Dead Or Alive-ban és a Sisters of Mercyben is megfordult Wayne Hussey 1986-ban alapította meg a Missiont, amely a nyolcvanas-kilencvenes években csodás pályát futott be. Sajátos, magával ragadó gitárhangzás, katartikus szövegek, a frontember Hussey kissé teátrális, melankolikus éneke - az Európa- és Amerika-szerte kivételesen népszerű gothic rock rajongótábora a Mission lábai előtt hevert. A csapat olyan hatalmas slágereket írt, mint a Stay With Me, a Wasteland, a Severina, a Butterfly on a Wheel, a Deliverance vagy a Like a Child Again.

Forrás: Youtube


Már 1987-ben a híres readingi rockfesztivál főzenekara volt a Mission; második albumukat, a Childrent nem más, mint John Paul Jones, a Led Zeppelin basszusgitárosa jegyezte producerként. A Children a brit albumlista második helyéig jutott; a következő albumok, a Carved In Sand, majd a Neverland, a Blue és az Aura szintén nagy siker volt.

Magyarországon többször is fellépett a Mission, a legemlékezetesebb koncert talán a legelső, 1990 októberi volt a Budapest Sportcsarnokban, a taxisblokád idején. 1995-ben a Petőfi Csarnokban, 2002-ben a Sziget fesztiválon játszottak, legutóbb, 2012-ben az A38 hajón. A Mission időnként szünetet tartott, ami olykor több évig eltartott, ezalatt a frontember szólóban dolgozott, kétszer is fellépett Budapesten (A38, Alcatraz) egy szál gitárral.

A zenekar az elmúlt években két stúdiólemezt készített - The Brightest Hour (2013), Another Fall from Grace (2016), jövőre szinte a teljes diszkográfián végig haladó, két éjszakás koncerttel térnek vissza Budapestre. A Missionben három eredeti tag, Wayne Hussey (ének, gitár) mellett Simon Hinkler (gitár) és Craig Adams (basszusgitár) játszik, mellettük 2011 óta Mike Kelly dobol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.