Ezerarcú színészek: nagy művészek, akik egy filmben több szereplő bőrébe bújtak

Kevin Kline Hugh Grant Warwick Davis Mark Hamill Ryan Reynolds
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon sok munka szükséges ahhoz, hogy egy színész hitelesen alakítson egy karaktert. Miután kiválasztották őket egy szerepre, hónapokig tartó munka veszi kezdetét, mely során magukévá teszik a szöveget, memorizálnak és akár új képességeket sajátítanak el azért, hogy végül a megformálás tökéletes legyen. Látható, hogy egyetlen szerep alakítása is rendkívül figyelemre méltó teljesítmény, az pedig még inkább, hogy egyes esetben a színészek több szerepet is vállalnak egy-egy filmben úgy, hogy a nézők még csak nem is tudnak róla!

Hugh Grant – Felhőatlasz

Hugh Grant – Kannibál - Felhőatlasz Forrás: AFP

A Felhőatlasz David Mitchell bonyolult regénye alapján készült bonyolult és csodálatos film. Több világban és időben zajlik az esemény, amely a többi között bemutatja a generációk erejét. A hatás érdekében az alkotók sok esetben ugyanazokkal a színészekkel dolgoztak a különböző helyeken és időkben. Hugh Grantnek összesen öt szerepe volt a filmben az 1840-es évek misszionáriusától kezdve a Kannibálig.


Warwick Davis - Harry Potter sorozat

Warwick Davis a fantasy és sci-fi filmek királya. Láthattuk őt a Star Warsban, a Willow című filmben, a Galaxis útikalauz stopposoknakban, és a Harry Potterben. A varázslók világában ráadásul nem csak egy szerepben tűnt fel. A fő karaktere Filius Flitwick professzor volt, de emellett Goblin Bank Tellerként is feltűnt, valamint egy rendkívül morcos alkalmazottként.


Mark Hamill - Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik

Mark Hamill - Dobbu Scay - Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik Forrás: starwars.fandom.com

A színész több ikonikus karaktert is megformált, de kétségtelen, hogy népszerűségét Luke Skywalker szerepének köszönheti George Lucas elsőként leforgatott, ma már klasszikusnak számító Csillagok háborúja trilógiájában. A 2017-es Az utolsó Jedikben ráadásul nemcsak színészi tehetségét csillogtatta meg, de ő volt a megszemélyesítője Dobbu Scay űrszörnynek is a filmben.

Ryan Reynolds – Deadpool 2

Ryan Reynolds - Buldózer - Deadpool 2 Forrás: YouTube

A képregényfilm második részében Deadpool, vagyis Wade Wilson egy időutazó, mutáns szörnnyel,Kábellel kerül összetűzésbe, akinek a legyőzése érdekében létrehoz egy új alakulatot, az X-Force-ot. A csapathoz – akik igencsak megfogyatkoztak, még mielőtt elkezdődhetett volna az igazi csata – csatlakozik egy Buldózer nevű emberfeletti erővel rendelkező harcos, akit a filmben szintén Ryan Reynolds alakít.

Kevin Kline - Vadiúj vadnyugat

Kevin Kline - Ulysses S. Grant - Vadiúj vadnyugat Forrás: YouTube

A Vadiúj vadnyugat című film nem tartozik a különösen nagyra értékelt alkotások közé annak ellenére, hogy olyan színészek játszanak benne, mint Will Smith, Salma Hayek és Kevin Kline. A western-kalandfilmben ráadásul az utóbbi színész nem csak egy karaktert formált meg, hanem egyből két nagy alakot is. Artemus Gordon rendőrbírót és Ulysses S. Grant elnököt. A helyzet pikantériája pedig az, hogy Kevin Kline-nak így saját magát kell megmentenie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.