Nagyon sok munka szükséges ahhoz, hogy egy színész hitelesen alakítson egy karaktert. Miután kiválasztották őket egy szerepre, hónapokig tartó munka veszi kezdetét, mely során magukévá teszik a szöveget, memorizálnak és akár új képességeket sajátítanak el azért, hogy végül a megformálás tökéletes legyen. Látható, hogy egyetlen szerep alakítása is rendkívül figyelemre méltó teljesítmény, az pedig még inkább, hogy egyes esetben a színészek több szerepet is vállalnak egy-egy filmben úgy, hogy a nézők még csak nem is tudnak róla!

Hugh Grant – Felhőatlasz

Hugh Grant – Kannibál - FelhőatlaszForrás: AFP

A Felhőatlasz David Mitchell bonyolult regénye alapján készült bonyolult és csodálatos film. Több világban és időben zajlik az esemény, amely a többi között bemutatja a generációk erejét. A hatás érdekében az alkotók sok esetben ugyanazokkal a színészekkel dolgoztak a különböző helyeken és időkben. Hugh Grantnek összesen öt szerepe volt a filmben az 1840-es évek misszionáriusától kezdve a Kannibálig.


Warwick Davis - Harry Potter sorozat

Warwick Davis a fantasy és sci-fi filmek királya. Láthattuk őt a Star Warsban, a Willow című filmben, a Galaxis útikalauz stopposoknakban, és a Harry Potterben. A varázslók világában ráadásul nem csak egy szerepben tűnt fel. A fő karaktere Filius Flitwick professzor volt, de emellett Goblin Bank Tellerként is feltűnt, valamint egy rendkívül morcos alkalmazottként.


Mark Hamill - Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik

Mark Hamill - Dobbu Scay - Csillagok háborúja VIII: Az utolsó JedikForrás: starwars.fandom.com

A színész több ikonikus karaktert is megformált, de kétségtelen, hogy népszerűségét Luke Skywalker szerepének köszönheti George Lucas elsőként leforgatott, ma már klasszikusnak számító Csillagok háborúja trilógiájában. A 2017-es Az utolsó Jedikben ráadásul nemcsak színészi tehetségét csillogtatta meg, de ő volt a megszemélyesítője Dobbu Scay űrszörnynek is a filmben.

Ryan Reynolds – Deadpool 2

Ryan Reynolds - Buldózer - Deadpool 2Forrás: YouTube

A képregényfilm második részében Deadpool, vagyis Wade Wilson egy időutazó, mutáns szörnnyel,Kábellel kerül összetűzésbe, akinek a legyőzése érdekében létrehoz egy új alakulatot, az X-Force-ot. A csapathoz – akik igencsak megfogyatkoztak, még mielőtt elkezdődhetett volna az igazi csata – csatlakozik egy Buldózer nevű emberfeletti erővel rendelkező harcos, akit a filmben szintén Ryan Reynolds alakít.

Kevin Kline - Vadiúj vadnyugat

Kevin Kline - Ulysses S. Grant - Vadiúj vadnyugatForrás: YouTube

A Vadiúj vadnyugat című film nem tartozik a különösen nagyra értékelt alkotások közé annak ellenére, hogy olyan színészek játszanak benne, mint Will Smith, Salma Hayek és Kevin Kline. A western-kalandfilmben ráadásul az utóbbi színész nem csak egy karaktert formált meg, hanem egyből két nagy alakot is. Artemus Gordon rendőrbírót és Ulysses S. Grant elnököt. A helyzet pikantériája pedig az, hogy Kevin Kline-nak így saját magát kell megmentenie.