Lakótelepi óvoda kapta idén a Média Építészeti Díját

Forrás: Shutterstock -
lakótelep óvoda Média Építészeti Díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy budapesti lakótelepi óvoda bővítése és a jászberényi fürdőfejlesztés terve nyerte el az idei Média Építészeti Díját, az elismeréseket pénteken este adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban - közölték a szervezők szombaton hajnalban az MTI-vel.

A legjobb épület díját idén a Vizafogó Tagóvodának ítélte oda a felkért magyar sajtóorgánumok újságíróiból álló médiazsűri. A tervek közül a Jászberényi Strand- és Termálfürdő fejlesztése kapta az elismerést.
A rendezvényen a közönség is szavazhatott, a legtöbb voksot az épületek közül a médiazsűri által is díjazott óvodabővítés kapta meg. A tervek közül a közönség a Tóth Bence Péter által tervezett Fecskehotelt találta a legjobbnak.

Első nap az oviban Forrás: Shutterstock

Az idén második alkalommal adták át a Perika-díjat, az Építészfórum társalapítója és két éve elhunyt főszerkesztője, Pásztor Erika Katalina emlékét őrző szakmai elismerést, amelyet a kecskeméti megyei könyvtárat is tervező Mátrai Péter Ybl-díjas építész-zeneszerző vehetett át.
A gálaesten több különdíjat is átadtak, valamint köszöntötték Winkler Barnabás Ybl- és Podmaniczky-díjas építészt, a Széchenyi Művészeti Akadémia rendes tagját.
A 2019-es Média Építészeti Díj felhívására összesen 130 pályázat érkezett. Közülük a gálaestet megelőzően nemzetközi előzsűri választott ki öt-öt finalistát épület és terv kategóriában.
A Média Építészeti Díjat a legrangosabb magyar online építészeti napilap, a 2017-ben Pro Architectura-díjjal kitüntetett Építészfórum alapította, a díjat először 15 éve adták át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.