Díjnyertes betlehemi installációval díszítik Békéscsaba főterét az adventi időszakban

installáció advent betlehemezés Békéscsaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország legszebb betleheme elnevezésű pályázatán megosztott második helyet nyert adventi installációt építik fel Békéscsaba főterén - jelentették be csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A betlehemet tervező Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta:

a betlehem hat méter széles és három méter magas lesz embermagasságú figurákkal, a jászollal és bárányokkal.

Jézus születése Giotto festményén. A képen felül látható a Halley-üstökös, Képünk illusztráció Forrás: Wikimedia Commons

A Szent István tér egy részén a kisgyerekes családok szórakoztatására fókuszálnak, nagyobbik részén pedig kézműves mesterek állítanak ki és tartanak mesterségbemutatókat. A Városháza és a téren felállított faházak új díszkivilágítást kapnak, és az eddig sokat kritizált zene is egységes, az ünnephez méltó lesz - húzta alá.
Szarvas Péter közölte, a díjnyertes betlehemi installáció a város tulajdona lesz, azt a következő években is szeretnék felállítani az adventi időszakban.
Advent harmadik vasárnapján a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek és a Páduai Szent Antal Katolikus Plébánia kórusának zenés műsorára kerül sor, az utolsó adventi hétvégén pedig a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör ünnepi összeállítását láthatják az érdeklődők.
Az eseménysorozat nyitányaként november 30-án délután a Csaba Parkban lesz adventi kézműves vásár - tette hozzá Varga Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.