Testőr őrzi Edvin Marton hegedűjét:a műkincsnek számító hangszer milliárdokat ér

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
Edvin Marton hegedű milliárd hangszer testőr fellépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Emmy-díjas magyar hegedűművész a világ egyik legdrágább hangszerén fog játszani a vasárnapi műkorcsolya gálán.

Edvin Marton a világ leghíresebb műkorcsolyázóival, köztük Evgeni Plushenko kétszeres bajnokkal lép fel, és a jeles alkalomból egy igazi hegedűritkaságon fogja kísérni a sportolókat.

A Kings on Ice nevű műkorcsolya gála december 9-én kerül megrendezésre a Tüskecsarnokban.

A hegedűvirtuóz a Borsnak mesélt a műkincsnek számító hegedű történetéről.

„1699-ben készült Stradivari-hegedűn játszom majd, amit a német tulajdonos tíz évre biztosított nekem. Ez a világ egyik legdrágább hangszere, igazi műkincs. Nehéz meghatározni az értékét, de az biztos, hogy tizenötmillió euró, mintegy ötmilliárd forint körül van"

– mondta Edvin, aki hozzátette, hogy a különleges hegedűn magas biztosítás van, és speciális védőtokja pedig GPS-szel és kódzárral felszerelt.

Edvin Marton és Evgeni Plushenko Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Csupán előadásokon használom ezt a hangszert, egyébként a saját, számomra szintén nagyon különleges hegedűmön gyakorolok. Ez korántsem ilyen drága, ára egymillió euró, mintegy 332 millió forint körül mozog" – folytatta a hegedűvirtuóz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.