Több mint nyolc és fél millió dollár kártérítést kap a The Walking Dead forgatásán meghalt kaszkadőr családja

Forrás: IMDb -
kaszkadőr kártérítés The Walking Dead
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcmillió hatszázezer dollár (2,5 milliárd forint) kártérítést ítélt meg egy atlantai bíróság a The Walking Dead című amerikai televíziós sorozat forgatásán szenvedett sérüléseibe belehaló kaszkadőr családjának.

A 33 éves John Bernecker 2017 júliusában zuhant le több mint hatméteres magasságból egy betontalapzatra, és beütötte a fejét. A kaszkadőr még aznap belehalt sérüléseibe egy atlantai kórházban.

John Bernecker kaszkadőrt 2017-ben érte baleset - azonnal meghalt Forrás: IMDb

Bernecker szülei beperelték az AMC Networks céget - ehhez tartozik a horrorsorozatot jegyző AMC tévécsatorna -, valamint a széria gyártásában érintett egyéb résztvevőket arra hivatkozva, hogy

a forgatási ütemterv miatt és anyagi megfontolásokból nem tartották magukat a biztonsági előírásokhoz.


Az illetékes atlantai esküdtbíróság 8,6 millió dollár - nem büntető célú - kártérítést ítélt meg a férfi családjának, de kimondta, hogy az AMC Networks nem felelős a történtekért.
A cég csütörtökön hangsúlyozta, hogy az immár 10. évadánál járó sorozat forgatásakor mindig betartották a kaszkadőrökre vonatkozó biztonsági előírásokat, és ez a jövőben is így lesz.
Bernecker tapasztalt kaszkadőrnek számított, dolgozott például Az éhezők viadala című trilógia forgatásán is.
A 2017-es baleset miatt az AMC tévécsatorna felfüggesztette a forgatást az Atlantától 56 kilométerre fekvő Senoiában. A népszerű horrorsorozat zombiapokalipszist túlélő emberek egy kis csoportjának történetét meséli el - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.