Greener Festival Awards Sziget Fesztivál díj környezettudatosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly elismerést vívtak ki a Sziget zöld törekvései a hollandiai Groningenben, ahol a környezettudatos fesztiválok legnagyobb méltatásának számító „Greener Festival Awards" díjkiosztóján a környezetvédelem terén „elkötelezett" fesztiválnak járó díjat kapta. Ezzel az Európai Fesztiválszövetség értékelte a szervezők törekvéseit és programjait és megállapította, hogy az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fesztivál zöld tevékenységeire.

Tizenöt ország olyan fesztiváljait díjazták idén, melyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett és igyekeznek minél kisebb környezetterheléssel működni a fesztiválszervezéssel kapcsolatos kulcsterületeken, úgy mint a vízfogyasztás, a közlekedés, az ökoszisztéma védelme stb.

Díjazták a Sziget fesztivál környezettudatosságát Fotó: sziget.hu/Rockstar Photographers

A jelöltek egy szigorú auditálási folyamaton mentek át, melynek keretén belül nem csak a fesztivál ideje alatti, hanem az utána lezajló munkálatokat is vizsgálták. A fesztivál alatti tevékenységbe beletartozik a hatékony vízhasználat, az alacsony széndioxid-kibocsátás, a hulladék kibocsátás csökkentése, az energia hatékonyság, a fellépőkkel kapcsolatos igények minél fenntarthatóbb kiszolgálása, ennek kommunikálása is, de fontos szempont, hogy a vendéglátó helyek minél inkább a lokális, fai trade piacra támaszkodjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.