Megemlékeztek Terry Jonesról a Monty Python tagjai

BBC -
Terry Jones Monty Python
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Más hírességek mellett a legendás Monty Python tagjai is megemlékeztek a kedden, 77 évesen elhunyt Terry Jonesról, a társulat egyik alapító tagjáról - számolt be a BBC.

A walesi komikus színész, forgatókönyvíró, rendező szerepe hosszú sorát játszott a Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozatban, majd a csoport számos filmjét rendezte. Jones kedden hunyt el a demencia egy ritka formájában, melyet négy évvel ezelőtt állapítottak meg nála.

BBC

A csoport egyik tagja, John Cleese a Twitteren azt írta, "nagyon sokféle tehetség és végtelen lelkesedés" jellemezte Jonest. A szintén Monty Python-os Eric Idle arra emlékezett vissza, mennyit nevettek együtt. "Halála elkeserítő azoknak, aki ismerték. Az viszont nem, azok mindig mosolyogni fognak azokon a csodálatosan humoros pillanatokon, amelyeket neki köszönhetünk" - írta.
Terry Gilliam, aki a legendás komikuscsoport az 1976-ös Gyalog galopp című filmjét rendezte, "briliáns, állandóan kétkedő, tekintélyt nem tűrő, logikusan érvelő, de botrányosan vicces, nagylelkű és kedves embernek" írta le Jonest. "Senki se remélhet nála jobb barátot" - írta.
Michael Palin hozzátette: "Terry volt az egyik legközelebbi, legértékesebb barátom. Kedves, nagylelkű, támogató, az életet szenvedélyesen élő ember volt. Sokkal több, mint generációja egyik legviccesebb szerző-előadója, igazi reneszánsz komédiás, író, rendező, történész, gyerekkönyvíró volt".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.