A Dal 2020 - A Fatal Error nyerte az első válogatót

Forrás: Médiaklikk/Duna TV -
A Dal 2020 Fatal Error
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fatal Error Néma című dalával nyerte A Dal 2020 első válogatóját szombaton. Rajtuk kívül az elődöntőbe jutott még Pál Dénes, Nagy Bogi, Varga Szabi, a Horus x Marcus ft., Fekete Bori és a HolyChicks.

A Duna és a Duna World csatornán sugárzott műsorban második helyen jutott tovább Horus x Marcus ft. Fekete Bori előadásában a Tiszavirág című dal, harmadikként Pál Dénes és a Készen állsz, negyedikként Nagy Bogi és a Maradok, ötödikként a HolyChicks a Pillangóhatással, végül a hatodik, még szintén továbbjutó helyen Varga Szabolcs végzett Pillanat című dalával.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezte és pontozta.

A Zaporozsec is búcsúzott a versenytől Forrás: Médiaklikk/Duna TV

A dalválasztó showban idén még nagyobb szerepet kapnak az ötödik zsűritag szerepét betöltő nézők, akik a műsor folyamán kétszer is szavazhattak sms-ben.

Az első, tíz perces szavazás után a legkevesebb voksot a Talk2Night kapta, így ők automatikusan kiestek a versenyből. Utána a zsűri döntésével búcsúzott a további versengéstől a Zaporozsec. Szintén az első válogató résztvevője volt Ya Ou és a Muriel is, de ők sem jutottak tovább, pedig a Muriel a négy zsűritagtól (Nagy Bogival holtversenyben) a második legtöbb pontot kapta produkciójára, 34-et.

A bent maradt nyolc dalra további öt percig szavazhattak sms-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, így alakult ki a hat továbbjutó dal sorrendje.
Az első válogató extra produkcióját, a Beatrice Azok a boldog szép napok című slágerét a zsűritagok mutatták be. A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.