Egyik kopó, másik eb James Belushi film A vadon hívó szava Jack London mozi Susi és Tekergő Harrison Ford Kutyák szigete 101 kiskutya premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywoodban úgy tartják, hogy ha egy film főszerepében kutya látható, az már fél siker – épp ezért az idők során szép számmal kerültek ebkalandok a mozivászonra. Nem is volt könnyű dolgunk kiválogatni közülük a legemlékezetesebbeket, A vadon hívó szava friss premierjének apropóján.

Susi és Tekergő (1955)

Ebben a bájos és klasszikus rajzfilmben csavargó korcs és elegáns házikutyus együtt keveredik mókás, és betétdalokkal színesített kalandokba, sőt egy olyan szerelembe, melynek spagettis kulcspillanata még azok számára is ismerős, akik nem látták a filmet. Rövidesen pedig érkezik a mozikba a valósághű új verzió is.

101 kiskutya (1961)

Talán minden idők leghíresebb ebkalandja a filmvásznon az, amelyiknek nem is egy, de százegy kutyafőhőse van. Walt Disney örökzöld alkotása számtalan folytatást és feldolgozást megélt azóta, közülük mindenképp megemlítendő a kilencvenes évekbeli élőszereplős változat, melyben Glenn Close bújt Szörnyella De Frász bőrébe.

Cujo (1983)

A kutyás mozik legtöbbször cuki mesék az egész családnak, de azért vannak kivételek. A Stephen King regényéből készült Cujo például a horrorfilmek klasszikusa, az alábbi videón pedig megtekinthető, mitől is változik a mamlasz házi kedvenc a történet szerint egy vérengző fenevaddá.

Egyik kopó, másik eb (1989)

Az 1989-es évben két vígjátékklasszikus is született nyomozó és kutya főszereplésével. Az Egyik kopó, másik ebben a rendmániás Tom Hanks kénytelen magához venni egy nyáladzó ebet, aki egy gyilkosság egyetlen tanúja, és akivel a zsarus haverfilmek szabályai szerint eleinte nagyon problémás a viszonyuk, hogy aztán persze sokat tanuljanak egymástól.

Kutyám, Jerry Lee (1989)

Az év másik nyomozós-kutyás filmjében annál nagyobb az összhang már a kezdetektől James Belushi és az ő németjuhásza között, akivel együtt vadásznak a kokaincsempészekre. Sőt, a csajokra is, mint ahogy az a film egyik legmókásabb jelenetéből kiderül.

Kutyák szigete (2018)

Wes Anderson rendező a kortárs mozi egyik legeredetibb, senki mással össze nem téveszthető stílusú alkotója, ezt pedig ugyanúgy bizonyítja élőszereplős és animációs filmekben is. A Kutyák szigete esetében történetesen bábokkal alkotott meg egy egészen különleges mesét a száműzött japán ebekről.

A vadon hívó szava (2020)

Február 20-tól játsszák a hazai mozik Harrison Ford legújabb filmjét, ami már egy új korszak képviselője a kutyás filmek között. Jack London klasszikus regényének kutya főhősét ugyanis ebben a filmben már nem igazi négylábú, hanem számítógépes animáció teremtette főszereplő játssza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.