Szerelmes vígjátékban tér vissza Kulka János a mozivászonra: forog az Átjáróház

Forrás: Glódi Balázs -
Kulka János szerelmes színész átjáróház vígjáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elindult Madarász Isti második nagyjátékfilmje, az Átjáróház forgatása, amely egy széles közönséget megcélzó, egyedi látványvilágú, modern szerelmes film lesz. A Hurok rendezője a nagysikerű Odakint a sötétben írójának, Veres Attilának könnyed stílusú, romantikával, humorral átszőtt forgatókönyvét viszi vászonra, amelyben a Bárnai Péter és Rujder Vivien által megformált két fiatal szerelmes küzd egymásért. Ellenfelüket, a holt lelkek végzetét okozó Boncmestert Kulka János játssza a jövő év elején mozikba kerülő alkotásban.

Krisztián és Ági szerelme nem szokványosan alakul - főleg, mivel Ági az első randi után meghal. És ez még csak a kapcsolatuk kezdete, hiszen az Átjáróházban, Krisztián mágikus munkahelyén, ahol éjjeliőrként dolgozik, 29 napot még együtt tölthetnek. Ez az a hely, ahol éjjelente a holt lelkek találkoznak és ahonnan a túlvilágba vezető átjáró nyílik. Az ott lakó halottak segíteni próbálnak nekik, ami további különös kalandokhoz vezet, ám közben a Boncmester mindent megtesz, hogy elragadhassa Ági lelkét.

De mi van akkor, ha a fiatalok nem akarnak elszakadni egymástól, mikor lejárt az idejük? Vajon a szerelmük erősebb lesz a halálnál?

Az Átjáróház fantasztikus kaland, amihez foghatót a közönség még nem látott magyar filmen.

A film 2021. első negyedévében kerül a mozikba. Forrás: Glódi Balázs

A szereplők kiválasztásakor az ismert színészek felkérése mellett, az új tehetségek bemutatása is fontos szempontnak számított: Ágit a Katona József Színház színésze, Rujder Vivien, szerelmét, Krisztiánt pedig a Bátrak földje című sorozatból ismert Bárnai Péter formálja meg.

A főgonoszt Kulka János alakítja, Krisztián nagynénje, Ilus szerepében pedig Kútvölgyi Erzsébet lesz látható.

Kisebb szerepekben olyan hazai hírességek bukkannak fel, mint Galla Miklós, Árpa Attila, vagy Dobó Kata.

Szerelmes vígjátékban tér vissza Kulka János a mozivászonra. Forrás: Glódi Balázs

A film felvételei február 20-án az egyik, technikailag legösszetettebb jelenetsorral, egy hatalmas, körbeforduló díszletet használó szekvencia rögzítésével kezdődtek el egy budapesti stúdióban. Pár külsős helyszín mellett az Átjáróház munkálatai javarészt ezen a helyen zajlanak majd várhatóan április közepéig.

A forgatáshoz egyedi hangulatot árasztó, különleges atmoszférájú látványos díszletek épültek a látványtervező Horgas Péter irányításával.

Az alkotógárdát erősíti rajta kívül többek között Bárdosi Ibolya (Kincsem) jelmeztervező, illetve a film képi világért felelős Garai Gábor operatőr, valamint a saját történetéből készült forgatókönyvet jegyző író, Veres Attila.

Forrás: Glódi Balázs

Az InterCom forgalmazásában 2021. első negyedévében kerül mozikba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.