A Fábián Juliról szóló dokumentumfilm lett az év produkciója - Átadták az Artisjus-díjakat

díj Artisjus Fábián Juli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tátrai Tibort életműdíjjal, Oláh Kálmánt az év zeneszerzője címmel, Hujber Szabolcsot pedig az év szövegírója díjjal tüntették ki az Artisjus 2020-as díjainak átadóján, Budapesten.

Az év produkciójának Lévai Balázs Like a Child című dokumentumfilmjét választották, az alkotás a fiatalon elhunyt Fábián Juli pályájának mérföldköveit mutatta be.

A szerzői egyesület 20. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat azzal a céllal, hogy a kiváló kortárs zeneszerzőket és szövegírókat állítsa reflektorfénybe és felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára. Az elismerés presztízse abban rejlik, hogy maguk a pályatársak ítélik oda a díjakat a kitüntetett művészeknek. A szélesebb körtől begyűjtött javaslatok alapján az Artisjus szerzőkből és egy zeneműkiadóból álló vezetősége döntött a díjazottak személyéről. A harminc év alatti könnyűzenei alkotók díjazását külön szakmai bizottság készítette elő.

Idén hét zenei kategóriában díjazták a szerzőket, valamint átadták a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést:

  • Könnyűzenei alkotói életműdíj - Tátrai Tibor
  • Az Év Könnyűzeneszerzője - Oláh Kálmán
  • Az Év Könnyűzenei Szövegírója - Hujber Szabolcs
  • Az Év Produkciója - Lévai Balázs: Like a Child (dokumentumfilm)
  • Az Év Junior Könnyűzenei Alkotói - Hegyi Dóra „Ohnody", Tálas Áron, Antares (szerzői közösség)
  • Az Év Komolyzenei Művei - Virágh András Gábor: Gregorian Notes (Gregorián jegyzetek), Sugár Miklós: L. v. B. alio modo
  • Az Év Junior Komolyzenei Alkotója - Kecskés D. Balázs
  • Az Év Magyarnótaszerzője - Niczky Géza

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.