Sziget Fesztivál díj elismerés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zöld innovációval nyert a Sziget egy újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat.

Március 3-án, a londoni Royal Garden Hotelben tartott AGF Awards díjátadón, idén már a második, zöld tevékenységét méltató nemzetközi elismerését zsebelhette be a Sziget.

'A Greener Festival' célja, hogy segítsen különböző rendezvényeknek és fesztiváloknak környezethatékony gyakorlatok megteremtésében az egész világon. Ezen elköteleződés nyomán, a 'Greener Festival Awards'-on immár második alkalommal díjazták a 'legzöldebb' fesztiválokat, és ezúttal a 'Greener Innovations' kategóriában került a Sziget a nemzetközi mezőny fölé.

Sziget fesztivál Fotó: sziget.hu/Rockstar Photographers

A megtisztelő első helyet egy – a fesztiválok világában – forradalminak ható innovációval nyerte el. A tavalyi fesztivál idején, a fenntartható táplálkozást népszerűsítő étkezőblokkban, a Mama Earth Eatery-ben olyan ételeket lehetett kapni, melyek előállítása alacsony CO2 kibocsátással járt, az innen származó ételmaradék, lebomló műanyagból készült evőeszközök és tányérok pedig - a ProfiKomp Zrt. komposztálási technológiájának hála - helyben feldolgozásra kerültek egy mobil komposztáló-berendezés segítségével. Az így elkészült humuszt az Óbudai-sziget rekultivációjára fordítják majd, ezzel is erősítve a helyi fenntarthatósági törekvéseiket. A helyszínen még egy „látványlabor" is működött, ahol a komposztálás folyamatát ismerhették meg az érdeklődők.

Természetesen itt nincs vége a fenntarthatósági törekvéseinknek" – mondta Kádár Tamás főszervező, „a Sziget kiemelt küldetése a fenntartható fesztiválozás alapjainak megteremtése, ezért is dolgozott ki egy hosszútávú tervet ennek kapcsán, amit áprilisban a Föld Napja alkalmával fogunk bemutatni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.