Koronavírus: bezár a Szépművészeti Múzeum és összes tagintézménye

Forrás: Polyak Attila/Origo -
bezár Szépművészeti Múzeum múzeum koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bezár a Szépművészeti Múzeum és összes tagintézménye a koronavírus miatt.

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Szépművészeti Múzeum és tagintézményei, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum keddtől határozatlan időre bezárnak, ugyanakkor számos digitális tartalommal várják a közönséget - közölte az intézmény hétfőn.

A gyűjtemények a kényszerű bezárás alatt aktívan kívánják megosztani a közönséggel digitális tartalmaikat. A Szépművészeti Múzeum közleménye szerint hétfőtől virtuálisan bejárható a Magyar Nemzeti Galéria Változatok a realizmusra - Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítása az intézmény honlapján (www.mng.hu), ahol már elérhető a Remekművek az oktatásban című oldal is - írja az MTI.

Szépművészeti Múzeum Forrás: Polyak Attila/Origo

A gyűjtemény fontos műveit bemutató felület a közoktatásban is jól hasznosítható történelem, magyar nyelv és irodalom, valamint vizuális kultúra órákon. A Szépművészeti Múzeum oldalán is számos tematikus túra mutatja be a múzeum gyűjteményét.

A tájékoztató szerint naprakész információk az intézmények honlapjain olvashatók (www.szepmuveszeti.hu, www.mng.hu).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.