A járvány ellenére, nézők előtt érkezett meg Japánba az olimpiai láng

Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi -
járvány Japán olimpia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken reggel megérkezett Japánba az olimpiai láng – írja az MTI.

A szervezőbizottság tagjai csütörtökön vették át Görögországban a lángot, melyet múlt csütörtökön, a hagyományoknak megfelelően, Olümpiában gyújtottak meg.

A lángot - mely egy "Tokió 2020 olimpiai lángváltó" feliratú repülőgéppel érkezett - szerény, visszafogott ünnepség keretében, kis létszámú csoport fogadta a japán légierő - Tokiótól 250 kilométerre északra fekvő - macusimai bázisán.

A speciális tartóban szállított lángot a gépben a távol-keleti szigetország két legendás sportolója, a női birkózás háromszoros olimpiai bajnoka, Josida Szaori és a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes cselgáncsozó, Nomura Tadahiro vette át, majd a repülő ajtajában átadták a szervezőbizottság elnökének, Mori Josirónak.

Tokio nyerte a 2020-as olimpia rendezési jogát, köszönő felirat Tokióban az eredményhirdetés után Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Noha már több neves sportoló is kérte a játékok elhalasztását a koronavírus világjárvány miatt, a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyelőre tartja magát a július 24-i rajthoz, ami előtt a láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg a hagyományos lángváltó keretében.

A vírus hatására nem változtatták meg a lángfutás útvonalát, és nézők is jelen lehetnek az utcákon a jelkép elhaladásakor, a szakaszok elejére és végére tervezett ünnepségek viszont elmaradnak.

A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.