Több mint egymilliárdért lovas szabadidőközpontot alakítanak ki a fenékpusztai majorságban

Forrás: Facebook / Etno selo Amerić, Kosmaj - Jahanje konja -
szabadidőközpont Fenékpuszta lovas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Festeticsek egykori ménesét és a lótartást bemutató szabadidőközpontként születik újjá Keszthely határában a fenékpusztai majorság - közölte a működtető Helikon Kastélymúzeum pénteken az MTI-vel.

A beruházásra 1,364 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kastélymúzeum, amely a fenékpusztai majorság első fejlesztési ütemében a kiskastély földszintjén a ménest és a lótartást bemutató kiállítást alakít ki, az emeleten pedig múzeumpedagógiai foglalkoztatót hoz létre.

Illusztráció Forrás: Facebook / Etno selo Amerić, Kosmaj - Jahanje konja

A felújítandó kancaistálló egyik részében a hagyományos lótartást mutatják be, a másikban többfunkciós közösségi teret működtetnek majd rendezvényekkel, időszaki kiállításokkal.
Az épületegyüttes déli udvarában a Festeticsek korát megidéző piknikezőt és főúri szabadidőparkot alakítanak ki fényképész stúdióval. A majorság területén lévő kávézóban lehetőség lesz piknikkosarak vásárlására, a helyi termékeket pedig a látogató el is fogyaszthatja a parkban.

Kiemelt attrakciója lesz a majorságnak a menetrendszerűen induló, korhű postakocsijárat, ami a Festetics-kastély parkjából indulva a Fenyves allén keresztül érkezik a fenékpusztai méneshez.
A közlemény szerint a beruházás várhatóan 2021 decemberére készül el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.