Támogatást kapnak a megbízással dolgozó színművészek

Forrás: MTI/Matusz Károly -
támogatás színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány következtében tavasszal rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a megbízási szerződéssel dolgozó színészek. Teljesen kiesett a fizetésük, ezért támogatást kapnak a Győri Nemzeti Színházban. 

„A győri önkormányzat sokat segített ebben a helyzetben, s mi is próbáltuk támogatni őket. A vírus előhozta ezt a régi gondot, ezért kérjük a várost, hogy az ő státuszuk valamilyen szinten megoldódjon. Egyre többen beléptek a szakszervezetbe, még egy győri csoportot is létrehoztak ott az érdekeik védelmére" - kezdte Forgács Péter a győri színház igazatója, aki hozzátette, hogy rendkíbül szomorú, hiszen 2020 rekordévad lett volna. Addig 80 ezren látogattak a színházba, s kalkulációja szerint nyárig még 40-50 ezren jöhettek volna - írja Blikk.

Forrás: MTI/Matusz Károly

„Féltünk, hogy az emberek nem mernek majd bejönni zárt térbe. Ehhez képest az első héten több mint ezer bérletet adtunk el, úgy tűnik, a színházlátogatók kiéhezettek már az előadásokra" - ami pedig a korlátozásokat illeti: „Lépcsős telt házat nem szeretnék, a lépcsőre senki nem ülhet. Szeretném, ha a nézők maszkban foglalnák el a helyüket: tudom, hogy nem egyszerű 3 órán át abban lenni, de elég egy vírushordozó, s meglehet a baj."

A jegyszedők pedig kesztyűben lesznek, az előírások szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.