Eladták Notorious B.I.G. ikonikus koronáját egy New York-i árverésen

Forrás: Northfoto -
Notorious B.I.G. korona árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatszázezer dollárért (181 millió forintért) kelt el az a műanyagból készült aranyszínű korona, amelyet a néhai rapper, Notorious B.I.G. viselt a halála előtti utolsó fotózáson. A Sotheby's New York-i hip-hop kultúrával foglalkozó szerdai aukcióján 120 tételre lehetett licitálni - számolt be az MTI.

Ez volt az első olyan árverés, amelyet egy nemzetközi aukciósház teljes egészében a hip-hop világának szentelt. A kikiáltási tárgyak között ékszerek, divatcikkek és képzőművészeti alkotások is szerepeltek.
Notorious B.I.G. koronáját, amelyet az 1997-ben készült King of New York című fotón viselt, először vitték árverésre. A relikviáért előzetesen 200-300 ezer dolláros (60-90 millió forintos) árat várt a Sotheby's szakértője.

A New York-i rappert, akit Biggie Smalls néven is ismertek, 24 évesen lőtték le Los Angelesben egy fotózás után. Halálának körülményeire éppúgy nem derült fény, mint ahogy az egy évvel korábban, 1996-ban 23 évesen megölt rapper, Tupac Shakur halála is megoldatlan maradt.

Forrás: Northfoto

Casandra Hatton, a Sotheby's szakértője szerint a korona értéke azért ugorhatott ilyen magasra, mivel felismerhető darab:

műanyag koronát a rapper és a fotót készítő Barron Claiborne is aláírta. A győztes licitáló a fotó kinagyított példányát is megkapta. Az árverés további fénypontjai közül a várakozásoknak megfelelő áron, 75 600 dollárért (22,8 millió forintért) kelt el Shakur 16 évesen írt 22 szerelmeslevele, amelyet középiskolai szerelmének, Kathy Loynak címzett 1987-1988-ban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.