Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije akár félmillió dollárért (153 millió forint) is elkelhet egy akción az előzetes becslés szerint.

Ugyan a 007-es ügynök rajongóinak tavaszig kell még várniuk az új epizódra, novemberben már licitálhatnak az előző részek néhány híres relikviájára.
Az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nó-ban viselte Ursula Andress azt az elefántcsont színű bikinit, amely akár félmillió dollárt is érhet egy licitálónak
- közölte szerdán a Profiles in History aukciósház. A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel - írja az MTI.

Forrás: United Artists, Northfoto

„Ezt tartják a világ leghíresebb bikinijének, egyben az egész Bond-világ egyik legemlékezetesebb jelenete volt. Általa vált a ruhadarab a hétköznapok részévé, és a Bond-lány jelenség is így indult "- magyarázta Brian Chanes, az árverési ház beszerzései vezetője. Andress először 2001-ben adta el a bikinit egy londoni aukción.

LICITÁLNI LEHET MAJD TÖBBEK KÖZÖTT ROGER MOORE MONOGRAMMOS PIZSAMÁJÁRA AZ ÉLNI ÉS HALNI HAGYNI-BÓL, VALAMINT A GYÉMÁNTOK AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGNAK CÍMŰ FILM GONOSZA, ERNST BLOFELD JELLEGZETES SZÜRKE KABÁTJÁRA IS.

Az aukciót pedig november 12-13-án online rendezik Los Angelesben.