Rudolf Péter kikosarazta Bruce Willist: nagyon nehéz döntés volt

Bruce Willis mellékszereplő Die Hard - Drágább, mint az életed család lánya diplomaosztó Rudolf Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott pár évvel ezelőtt a Vígszinház igazgatója, Rudolf Péter, de ő mégsem élt vele, helyette inkább a családját választotta. 

A Vígszinház új igazgatója, Rudolf Péter pár évvel ezelőtt egy hollywoodi szuperprodukció lehetőségétől esett el, persze a saját döntése miatt. Péter azóta sem bánja, hogy így alakult, ugyanis nagyon fontos helyen volt akkor jelenése.

Bruce Wilisszel közös mozit utasított vissza Rudolf Péter Forrás: Getty Images

"Akkor nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, mert elég komoly szerepet kaptam volna egy Bruce Willis-filmben. Már a próbafelvételen is túl voltam, úgy tűnt, elégedettek velem, mert az addigi jelenetekhez képest össze akartak vonni néhány taxis karaktert, így komolyabb szerep lehetett volna, de vissza kellett adnom, mert a lányom akkor diplomázott Montrealban"

- mesélte a Blikknek a színházigazgató.

Péter a 2012 nyarán javarészt hazánkban forgatott Die Hard – Drágább, mint az életed szöveges mellékszerepét utasította vissza. A szerepet végül egy orosz színművész, Pasa D. Licsnyikov kapta meg, aki azóta több amerikai tévésorozatban is szerepet kapott.

"Míg élek, büszke leszek arra, hogy akkor a lányomat választottam. Az ünnepség egy színházban zajlott, és mi már az elején meghatódtunk, mert azok után, hogy a műsorvezető hölgy angolul és franciául is köszöntötte a jelenlévőket, elővett egy papírt és a következőt olvasta a mikrofonba: „Nadjon shok szeretettel koszontelek benneteket." Tudták, hogy Magyarországról is érkeztek hozzátartozók, és ennyire figyelmesek voltak.

Amikor a lányom nevét kimondták, egy páholyból indult a színpadra, hogy az oklevelét átvegye. Közben szólt a zene és minden barátja megszorította a kezét. Sosem felejtem ezeket a pillanatokat, jóllehet a saját diplomaosztómra már alig emlékszem" - idézte fel a szép emlékeket Rudolf Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.