Balázs Fecó örökzöld slágere újragondolva: Berkes Olivér és DR BRS nagyot alkotott – Videóklip!

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Berkes Olivér dal Balázs Fecó DR BRS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balázs Fecó 1987-es balladája generációkon átívelő, kortalan sláger, az egyik legszebb és legismertebb lírai dal a magyar poptörténelemben. Most DR BRS és Berkes Olviér újragondolták a slágert, amit a Sztárban sztár színpadán mutattak be először.

Az Évszakok című mindenki által jól ismert sláger most közel 25 év után új köntöst kapott. A vadiúj változat először a Sztárban Sztár döntőjében csendült fel, ahol Berkes Olivér mellett Balázs Fecó is színpadra lépett.

A dal átdolgozásában szintén részt vett DR BRS, ám ő sajnos élőben nem lehetett ott a show-ban, mert pozitív lett a koronavírus tesztje.

„Mindketten rajongunk Fecó munkásságáért, ez a dal pedig az egyik kedvencünk. Hatalmas élmény és egyben megtiszteltetés volt az eredeti refrént belefűzni a saját zeneiségünkbe" - mesélte Berkes Olivér.

„Már régóta kerülgettük egymást Olivérrel, de valamiért a közös projekt váratott magára. Kellett hozzá a tökéletes dal és időzítés. A csillagok most végre összeálltak, így tető alá tudtuk hozni az Évszakokat. Álomszerű volt Olivérrel együtt dolgozni" - árulta el DR BRS.

A sláger újragondolásában a dallamot Berkes Olivér írta, DR BRS és az Artisjus-díjas Hujber Szabolcs pedig közösen egy 2020-as szövegkörnyezetbe helyezték. A hangszerelést Szabó Zé készítette, aki számára fontos volt, hogy az Évszakok magával ragadó világát megtartsa, ugyanakkor egy friss, igazán mai hangzást adjon a dalnak.

„Óriási öröm számomra, hogy ez a dal évtizedeken át meghatározó eleme lehetett a lejátszási listáknak. Nagyon megtisztelő, hogy a mai napig ennyien ismerik és szeretik, és boldog vagyok, hogy Olivér és Attila éppen ezt a szerzeményt választotta, ebben a formában pedig már a legfiatalabbak is megismerhetik és szerethetik" - mondta Balázs Fecó.

A LeHoDaNel által rendezett klipben Frindik Nóra táncművész gyönyörű mozdulatait láthatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.