Sokszor előfordul, hogy egy színész már nem akarja ugyanazt a karaktert újra és újra megformálni. Legtöbbször az indok az, hogy új kihívásokra vágyik, és nem akarja, hogy egyetlen szereppel azonosítsák. Bizonyítani szeretne, ezért távozik. Ritkább esetekben viszont a búcsú mögött nem a karrier építése áll, hanem sokkal furcsább indokok. Összeszedtük azokat a sztárokat, akik nem hétköznapi okokból léptek ki egy-egy szerepből.

Janet Hubert utálta Will Smith-tAzokban az időkben, amikor a Kaliforniába jöttem című vígjátéksorozat futott, még nem voltak közösségi oldalak, így a sztárok között folyó harc és dráma nem kapott akkora nyilvánosságot. Ennek ellenére a rajongók sejthették, hogy Janet Hubert, aki Vivian Banks-et alakította, nem az új lehetőségek miatt tűnt el hirtelen a sorozatból. Botrány azonban csak jóval később kerekedett az ügyből, amikor Janet Hubert kitálalt a távozásának okáról. Egy interjúban s*ggfejnek nevezte Will Simth-t és közölte, soha nem akar együtt dolgozni egy olyan egomániás emberrel, amilyen a sztár. Azt állította, hogy Smith gyakorlatilag elűzte őt a sorozatból, és addig nem hajlandó egy levegőt szívni vele, amíg bocsánatot nem kér tőle, vélemény szerint azonban Will Smith nem is ismeri ezt a szót.

Will Smith és Janet Hubert a Kaliforniába jöttem című sorozatbanForrás: NBCU


Meghan Markle hercegné lett, aztán mégsemMeghan Markle a Suits című sorozatban szerepelt, amikor megismerte mostani férjét, Harry herceget. Mondhatjuk, meglehetősen ritka, hogy valaki hercegnévé válik, és ezért adja fel a karrierjét, főleg, ha utána lemond a megtisztelő címről. Meghan Markle valójában akkor vált világszerte ismertté, amikor 2018-ban Sussex hercegnéje lett, majd a legnagyobb meglepetésre Harryvel úgy döntöttek, lemondanak a címükről, és az ezzel járó összes kiváltságról valamint kötelességről. Azóta sem keltenek azonban kisebb feltűnést, sőt, tettük igazán nagy felháborodást okozott. Mindenki kíváncsian várja, vajon ezek után vállal-e még sorozatszerepet az egykori hercegné.

Meghan Markle a Suits című sorozatbanForrás: AFP


Charlie Sheen nem tudta, hol a határ2011-ben Charlie Sheennek nem igazán lehetett panasza az életére, hiszen ő volt a legjobban fizetett televíziós színész. Epizódonként 2 millió dollárt keresett a Két pasi meg egy kicsi című sorozatban, ami mostani árfolyamon nagyjából 585 millió forintot jelent. Egész biztos, hogy úgy gondolta, a show sztárjaként bármit megtehet, és gyakorlatilag mindent megengedhet magának, még azt is, hogy folyamatosan minősíthetetlen stílusban beszéljen főnökével, Chuck Lorre-val. Biztosan ő lepődött meg a legjobban, amikor kollégáinál betelt a pohár, és kipenderítették a sorozatból. A főszerepet pedig Ashton Kutcher vette át. Ez is azt bizonyítja, hogy senki sem pótolhatatlan.

Charlie Sheen a Két pasi meg egy kicsi című sorozatbanForrás: CBS


Jean-Claude Van Damme fulladozottA Ragadozó című filmsorozatban eredetileg Jean-Claude Van Damme is szerepelt volna, és mostanáig nem lehet biztosan tudni, hogy végül miért is hagyta ott a filmet. Akkoriban ő még nem volt ismert színész, a kitörési lehetőséget kereste, ám nem mindenáron. Az interneten több magyarázat is kering arról, miért alakult végül így: egyesek szerint túl alacsony volt a karakterhez, mások szerint folyamatosan panaszkodott, de az is elterjedt, hogy szándékosan rongálta a felszerelést. A színész viszont azt állítja, azért távozott, mert az a forgatás kis híján megölte őt, ugyanis nem kapott levegőt a jelmezében, de nem engedték, hogy levegye. A rendezők határozottan elutasítják ezt az állítást, ők kitartanak amellett, hogy Van Damme nagyon problémás volt.

Jean-Claude Van DammeForrás: Northfoto/Central European Rights/Snap