Dagad a botrány A Korona körül: a Netflix nem teljesíti a brit kulturális miniszter kérését

Forrás: Des Willie/Des Willie/Netflix - © Netflix 2020, Inc/https://www.imdb.com/title/tt4786824/mediaviewer/rm3641957121/ -
A Korona Netflix botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Netflix streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona című nagy sikerű sorozata csupán fikció - írta a deadline.com filmes portál.

A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció.
"Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal" - mondta Oliver Dowden a DailyMail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.

A Korona negyedik évadában Diana történetét is feldolgozták Forrás: Des Willie/Des Willie/Netflix - © Netflix 2020, Inc/https://www.imdb.com/title/tt4786824/mediaviewer/rm3641957121/

A Netflix nem teljesíti a kérést. "A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét" - írták a deadline.com-nak.

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel. Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat a végletekig feszíti a művészi szabadság határait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.