Idén online ünnepi műsorban adja át díjait a közmédia

MTVA online ünnepség közmédia Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított díjakat online ünnepi műsorban adják át, amelyet az M5 kulturális csatorna december 15-én 21 órai kezdettel sugároz. A közmédia minden évben kitüntetéssel ismeri el azokat a kollégákat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a saját területükön.

A közmédia díjait idén összevontan adja át Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója Forrás: MTVA

Az online díjkiosztón a legrangosabb szakmai elismeréseket adják át: a Duna-díjat, a Sára-Csoóri Életműdíjat, a Karinthy-gyűrűt, a Knézy Jenő-díjat, a Tőkéczki László-díjat, a Wacha Imre-díjat, a Dohnányi Ernő-díjat, az Egyesy Géza-díjat, valamint a Herczeg Ferenc-díjat.

A Duna Médiaszolgáltató által alapított díjakat azok a munkatársak kapják, akik saját területükön kiváló munkájukkal hozzájárulnak a közmédia céljainak megvalósításához. A kitüntetésben részesülők nemcsak az alapelvárásokat teljesítik napi szinten, teljes felelősséggel, hanem hozzáadott értékként maradandót alkotnak, amellyel gyarapítják a sokszínű magyar kultúrát.

A díjak alapításának kettős célja volt, egyrészt

emléket állítani a névadóknak, akiknek soha el nem évülő érdemei példát mutatnak, másrészt elismerni a kollégákat, akik áldozatos tevékenységükkel elősegítik, hogy a közmédia betöltse nemzeti és kulturális küldetését.

Örökérvényű szükség, hogy minden szakmának meglegyenek a példaképei, akik igazodási pontot jelentenek. A közmédia mindenkori küldetése az értékőrzés és értékteremtés, amely nem valósulna meg a szakma legjei nélkül.

A díjátadó műsor 2020. december 15-én 21 órától látható az M5 csatornán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.