Így készült Leslie Mandoki legendás vizuális albuma

Forrás: -
album Leslie Mandoki magyar származású zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedülálló vizuális albumot mutat be a magyar származású világhírű zenész Leslie Mandoki legújabb duplalemeze kapcsán. A Bartók Béla Magyar képek című alkotása ihlette zenei és mozgóképes feldolgozás remek zenét, Grammy-díjas művészeket, teltházas koncertek élő felvételeit és mozi minőségű filmkockákat ígér. Az alkotást most mindenki megnézheti, hiszen a napokban az egyik országos kereskedelmi televíziós csatorna is műsorára tűzi.

Rejtélyes vacsorára hívta Greg Lake (Emerson, Lake and Palmer) és Jon Lord (Deep Purple) évekkel ezelőtt a magyar származású, de 45 éve Németországban és Amerikában élő és tevékenykedő zenész-producert, Leslie Mandokit. A páros titkon dédelgetett tervét osztotta meg Mandokival: Bartók Béla Magyra képek darabjának feldolgozását tervezték, amihez azonban a jogokat nem sikerült megszerezniük. Néhány év volt még hátra a lejáratig és így a zenei anyag szabad felhasználásig. Az előkészületek így lassan haladhattak, mire a tényleges munkára kerülhetett sor, a páros mindkét tagja elhunyt. Leslie Mandoki azonban ígéretét tartva stúdióba vonult csapatával, akiknek szívügyévé vált a Magyar képek.

A nemzetközi zenészekből álló zenekar tagjai elmélyültek a magyar kultúrában, és teljesen azonosultak a bartóki eszmével. Az afroamerikai zenészek különösen tisztelik Bartók Bélát. Anthony Jacksonnak – a Mandoki Soulmates egyik basszusgitárosának – van az egyik legnagyobb Bartók-gyűjteménye a világon. Többek között a Grammy-díjas Al Di Meolával, Randy Breckerrel, Cory Hendryvel és Richard Bonaval részvételével elkészült tehát az album, amelyet teltházas koncerttermek előtt mutattak be. Berlinben például Magyarország tevékeny részvételének elismeréseként a Fal leomlásának 30. évfordulójára rendezett ünnepségsorozat záróakkordja volt ez a koncert.

Leslie Mandoki Forrás:

„Az európai sokszínűség gyönyörű, ez adja a közösség erejét. A helyi kultúrák, a katalán, skót, dél-tiroli és székely árnyalatok rajzolják meg a festményt, amibe a magyar színek is beletartoznak. A Magyar képek a magyar szabadságvágy vizualizálása, amely az oszmán, Habsburg, német és szovjet megszállás alatt is olyan sokat adott Európának" – mesélte Leslie Mandoki az album kapcsán.

A Magyar képekhez most egyedülálló feldolgozás készült. A vizuális album a koncertek, egyedülálló stúdiófelvételek és a bemutatókhoz forgatott magyarországi felvételek összevágásával készült különleges film, amelyet a TV2 december 30-án este tűz műsorára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.