Ma lenne 86 éves Elvis Presley - 5 érdekesség a legendáról

Forrás: Getty Images/Photoshot -
Elvis Presley Rock and Roll érdekességek születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rock and roll legnagyobb királya, Elvis Presley 43 évvel ezelőtt, mindösszesen 42 évesen veszítette életét. Ma lenne 85 éves.

Bár Elvis Presley már 43 éve nincs közöttünk, a rajongók soha nem feledték el a rock and roll legnagyobb királyát, aki a mai napig óriási népszerűségnek örvend.

Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk róla 5 érdekességet a History információi alapján.

Elvis Presley ma lenne 85 éves Forrás: Getty Images

1. A dalait nem ő írta

A kiváló előadóművész tehetsége már egészen kicsi korában megmutatkozott, 11 éves tanult meg gitározni. Rengeteg dalt énekelt el az élete során, de közülök egyiket sem ő írta, óriási hírnevének köszönhetően minden napra jutott neki egy dalszöveg író, aki helyette is megírta a slágereket.

2. Ikertestvére halva jött a világra

Elvis Preslex 1935. január 8-án született a Mississippi állambeli Tupelóban Gladys Love Smith és Vernon Elvis Presley gyermekeként. Édesanyja ikrekkel volt terhes, ám az énekes születésekor Elvis ikertestvére, Jessie Garon halva született.

3. Cipőfényezővel színezte feketére a haját

Presley eredi hajszínre szőkésbarna volt, de a színpadon mindig koromfekete frizurával láthatták a rajongói. A karrierje elején mindig egy fekete cipőfényező krémmel színezte át a haját.

4. Fekete öves karatemester volt

Kevesen tudják Elvisről, de oda volt a karatéért, még a fekete övet is megszerezte. Színpadi mozgásaiba gyakran be is épített néhány, a karate órákon megtanult mozdulatokból néhányat.

5. Imádta a szűz lányokat

Elvis Presley hatalmas nőfaló hírében állt. Információk szerint bárki képes volt őt levenni a lábáról, de a legnagyobb kedvencei a szűz tinilányok voltak, akiknek soha nem volt képes ellenállni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.