Megszólalt Sas József lánya: így teltek a legendás nevettető utolsó napjai, órái

Forrás: TV2 -
Sas József halála Sas József kabaré
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
82 éves korában elhunyt Sas József, a hagyományos kabaré műfajának egyik utolsó nagy alakja. Lánya azt nyilatkozta a Borsnak: elfáradt a teste, mennie kellett.

Sas József lánya, Ágnes és özvegye, Komjáti Zsuzsa összeomlott. A legendás nevettető utolsó óráiról a lánya nyilatkozott:
"Hajnalban ment el szívelégtelenségben. Nem bírta a szíve ezt a sok mindent. Ehhez adódot hozzá a Covid, és a tüdőgyulladás. Bent voltam nála, amikor meghalt, kaptunk engedélyt, hogy ott legyek. Ott álltam mellette, fogtam a kezét. Békés volt az arca, szépen borotvált. Elbúcsúztam tőle, zsidó és keresztény imát is mondtam érte. Tudtam, éreztem, hogy meg kell látogatnom, mert ezt akarja. Bár voltak kétségeim is azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne. Nem voltam benne biztos, hogy a jelenlétem milyen hatással lesz rá. Maradni akar vagy menni? Végül úgy éreztem, inkább menne. Telis-tele volt teremtő energiákkal, de a test, amiben élt, már fáradt volt ehhez. Mennie kellett. Tegnap nagyon sokat beszélgettem vele, ontotta magából a dalokat... Úgy éreztem, segítek neki a jelenlétemmel, nagyon nehezen akart elszakadni, mi különösen közel álltunk egymáshoz."

Sas József Forrás: TV2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.