Botrány a Sex Pistolsról szóló sorozat körül: Johnny Rotten kiakadt

Forrás: Wikimedia Commomn/Koen Suyk. In: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau -
sorozat Johnny Rotten Sex Pistols
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Johnny Rotten, a Sex Pistols frontembere azt állítja, hogy a brit punkegyüttesről tervezett minisorozat a beleegyezése vagy közreműködése nélkül készül.

Rotten elmondta: attól tart, hogy a sorozat, amelyet az Oscar-díjas Danny Boyle rendez, megpróbálja lerombolni az együttes hírnevét és örökségét. Az FX tévécsatorna a múlt héten jelentette be, hogy hatrészes miniszéria készül Pistol címmel, a banda gitárosa, Steve Jones memoárja alapján.

Sex Pistols (1977) Forrás: Wikimedia Commomn/Koen Suyk. In: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau


Rotten hangsúlyozta, hogy a sorozatról semmit sem tud, mivel nem keresték meg őt azzal kapcsolatban és nem kérték a közreműködését sem. A csatorna szóvivője elmondta, a filmesek és Boyle maga is kapcsolatba lépett Rotten menedzsmentjével, hogy beszámoljon neki a sorozatról.

A Sex Pistols 1975-ben Londonban alakult és a brit punkmozgalom úttörőjeként tekintenek rá. Az együttesben eredetileg Rotten, Jones, a dobos Paul Cook és a basszusgitáros Glen Matlock játszott. Matlockot 1977 elején Sid Vicious váltotta fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.