Új műfajt teremt az Udvari Kamaraszínház: dokumentum-klippekkel mutatják be történelmünket

Forrás: Udvari Kamaraszínház -
Udvari Kamaraszínház Trianon dokumentum klip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Udvari Kamarszínház a Trianoni nemzettragédia 100. évfordulóján dokumentum-klippeket forgat a béke-, azaz a békétlenség-szerződéssel kapcsolatban. A történelem mindig is szerepet játszott a társulat koncepciójában, Andrási Attila igazgató és művészeti vezető elárulta, hogy miért is tartja ezt fontosnak.

Az Udvari Kamaraszínház új műfajt teremt: a Trianoni nemzettragédia 100. évfordulója kapcsán dokumentum-klippeket forgat. A társulat szívügye a történelmünkről szóló darabok bemutatása, Andrási Attila igazgató és művészeti vezető elmondta, miért tartja ezt fontosnak.

Az Udvari Kamaraszínház igazgatója és művészeti vezetője, Andrási Attila Forrás: Udvari Kamaraszínház
Próba az Udvari Kamaraszínházban Forrás: Udvari Kamaraszínház

Diplomatának készült, így történészként nagyobb érdeklődéssel, hozzáértéssel és alapossággal nyúlt a témához. A Milleniumtól Trianonig című könyvét megkerülhetetlennek tartom, de természetesen nem képzelem tökéletesnek és hibátlannak, az igazság után kutatva a pozitív előítélet is félrevezető. Horváth szakírói stílusa magával ragadott, izgalmas olvasmány a történelem iránt érdeklődőknek, mely alapján jól el tudtam képzelni a korabeli viszonyokat...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.