Törőcsik Mari szobrot kap, és utcát is neveznek el róla

Forrás: Fortepan / Szalay Béla -
utcanév Törőcsik Mari szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Velem községben töltötte utolsó évtizedeit Törcsik Mari. A Vas megyei település éppen ezért méltó módon szeretne megemlékezni díszpolgáráról.

Törőcsik Mari már nagyon régóta volt velemi lakos, a település díszpolgára is lett 2018-ban. A településen egy szobrot készülnek állítani a legendás színésznőnek, aki április 16-án hunyt el a szombathelyi Markusovszky kórházban - írja a Ripost.

Törőcsik Mari Forrás: Fortepan / Szalay Béla

"Mindenképp szeretnénk méltó emléket állítani neki Velemen. Szobor is készül róla, valamint egy utcát is elnevezünk Mariról. Én azért Marizom, mert tegező viszonyban voltunk. Négy éve költöztem Velembe, 2019-ben lettem polgármester, már akkor novemberben felköszöntöttem a 84. születésnapján. Tavaly, amikor 85 éves lett, a vírushelyzet miatt nem akartam bemenni hozzá, de ő személyesen felhívott és ezt mondta: mi az, hogy nem jössz be?" - nyilatkozta a lapnak Velem polgármestere, Bakos László.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.