Egy hétre indult Los Angelesbe, filmsztár lett belőle - 15 érdekesség az 55 éves Jeffrey Dean Morganről

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Dia Dipasupil -
Jeffrey Dean Morgan magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy kosárlabdázó és festő is lehetett volna belőle? Hogy az ügynöke egy nappal a befutása előtt rúgta ki? Hogy az egyik leghíresebb szerepében a felesége játszotta a feleségét? Ezekről, és még sok más érdekességről is olvashatsz cikkünkben a születésnapját ünneplő Jeffrey Dean Morgan kapcsán.

1

Seattle városában született 1966. április 22-én, és az ottani gyökerei máig fontosak számára – például szenvedélyes szurkolója a Seattle Seahawks amerikaifutball-csapatának.

2

A felmenői főként skót származásúak.

Jeffrey Dean Morgan Seattle városában született 1966. április 22-én Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Dia Dipasupil

3

Tehetséges kosárlabdázónak számított, sportösztöndíjjal tanult az egyetemen, és profi játékosi karrier is kinézett a számára, de egy sérülés végleg romba döntötte az ezirányú vágyait.

4

Mielőtt belevágott volna a színészkedésbe, festészettel foglalkozott, és tervezőgrafikai vállalkozást vitt Seattle-ben. A festés máig az egyik hobbija, és több képét is felajánlotta már jótékony célú árverésekre.

5

Egy barátjának segített költözni Seattle-ből Los Angelesbe, amikor úgy döntött, hogy az egyetlen hetesre tervezett tartózkodása helyett végleg odaköltözik, és megpróbálja megvalósítani a színészi álmait.

Jeffrey Dean Morgan a The Walking Dead című sorozatban Forrás: NORTHFOTO/T.C.D / Visual Press Agency

6

Kisebb tévés és filmes szerepek után a kétezres évek közepére úgy tűnt, sosem sikerül igazán befutnia. Már az ügynöke is reménytelen esetnek gondolta, és azelőtt egy nappal váltak szét az útjaik, hogy Morgan megkapta volna a karrierjét megfordító szerepét az Odaát (Supernatural) sorozatban.

7

Az Odaátban a főszereplő fivérek apját játszotta, noha csak 12, illetve 16 évvel idősebb az őket alakító színészeknél. A forgatáson is ennek megfelelő volt a viszony közöttük, „három idióta tesóként" viselkedtek Morgan visszaemlékezései szerint.

8

A Texas felemelkedése című minisorozat tuberkolózisban szenvedő karakterének eljátszásához több mint 20 kilót fogyott a forgatás előtt, egy egyszerű módszerrel: minden nap csak egy konzervnyi tonhalat evett.

A Texas felemelkedése című minisorozat tuberkolózisban szenvedő karakterének eljátszásához több mint 20 kilót fogyott Forrás: History Channel

9

Nagy zenekedvelő, a kedvenc együttese pedig az Eagles.

10

Kétszer házasodott. 1992 és 2003 között Anya Longwell volt a felesége, 2009 óta pedig a szintén színésznő Hilarie Burton a párja, és 2019 óta a felesége is. Két gyermekük született.

Hilarie Burton és Jeffrey Dean Morgan Forrás: FilmMagic/2019 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

11

A karrierje utóbbi éveit leginkább meghatározó szerepét a The Walking Dead zombisorozatban játszotta az ikonikus gazfickó Neganként. A neki szentelt speciális, visszaemlékezős epizódban a karakter halálos beteg feleségét pedig Morgan saját felesége, Hilarie Burton játszotta el.

12

Rendkívül közvetlen a rajongóival, és aktív a közösségi médiában is, többek között az Instagram- és Twitter-oldalán is követhető.

13

A jobb karján egy revolvert mintázó tetoválást visel A megváltás című remek westernfilm forgatása óta, amiben a főgonoszt játszotta.

14

Saját bevallása szerint rendszeresen össze szokták őt keverni egy másik középkorú, rendszerint szakállas, sármosan macsó színésszel, nevezetesen Javier Bardemmel.

15

Épp a napokban mutatták be a legújabb filmjét, a The Unholy című horrort, amiben egy vallási csoda utóélete fordul át borzalomba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.