Sosem meztelenkedik, mégis szexszimbólum - 10 érdekesség a 40. születésnapját ünneplő Jessica Albáról

Hollywood Jessica Alba születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak milliói a világ egyik legszebb nőjének tartják a hollywoodi filmcsillagot, Jessica Albát, aki a 40. születésnapját ünnepli. Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet róla, a különleges származásától kezdve a hajával megszerzett első szerepén át egészen a Sin City híres sztriptízjelenetéig.

1. A különleges szépsége a gének egészen speciális mixének eredménye. Az édesapja mexikói, részben őslakos indián, részben pedig spanyol felmenőkkel. Az édesanyja oldaláról viszont az észak-európai vonások érkeztek, hiszen azon az ágon dánok, angolok, walesiek és franciák az ősök. A mexikói családi gyökerek ellenére spanyolul nem beszél igazán jól, de szinte mindent megért.

2. Gyerekkorában asztmával és figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) is diagnosztizálták. Előbbit kinőtte, utóbbira máig szedi a Ritalin nevű gyógyszert. A legsúlyosabb fóbiáján viszont gyógyszer sem segít: retteg a madaraktól.

3. A legtöbb hollywoodi színésznőhöz hasonlóan őt sem kerülték el élete során a táplálkozási zavarok. Gyerekkorában elkezdett elhízni az otthoni ételektől, és azóta saját magának készíti el a napi menüjét, legújabban pedig a sós víz fogyasztására esküszik. Amikor pedig 2001-ben egy vesefertőzés nehezítette meg az életét, az anorexiás problémákba torkollt nála.

Ma 40 éves Jessica Alba Forrás: Getty Images

4. Már gyerekkorában híres hollywoodi színészek voltak a mesterei. Ötéves kora óta színésznő akart lenni, de csak tizenkét évesen iratkozott be először színitanodába. Ott viszont olyan tehetségesnek bizonyult, hogy kilenc hónap múlva már szerződtette egy ügynökség, és a neves Atlantic Theatre Company-ben William H. Macy (Fargo, Shameless) és Felicity Huffman (Transamerica, Született feleségek) tanították.

5. Élete első igazi színészi munkáját a hajának köszönhette. A Seholsincs csapat című tinifilmben eredetileg csak háttérszereplő lett volna, de az egyik jelentősebb szerepet játszó színésznő kiesett, és Alba ugorhatott be helyette – mert neki nézett ki ugyanúgy a haja.

6. Imád úszni és képesítéssel rendelkező búvár is. Ez pedig már azelőtt is így volt, hogy a Flipper című delfines tévésorozat elhozta volna az első főszerepet számára. Így viszont egyszerre örülhetett az ausztráliai vizes forgatásoknak, és a sorozattal megérkező hírnévnek.

7. Soha nem vállal meztelenkedést sem filmekben, sem fotózáson. „Nem akarom, hogy a nagyszüleim lássák a cicijeimet. Ennyi. Fura lenne karácsonykor" – mondta erről. Így aztán hiába játszott sztriptíztáncosnőt az őt igazán nagy sztárrá tevő Sin City-ben, nem vetkőzött le a forgatáson, és erről meg tudta győzni a forgatókönyvben még sokkal merészebb képeket tervező Robert Rodriguez rendezőt is. Alba alakítását dicséri, hogy a táncos jelenete így is sokat idézett, emblematikus pillanat lett, egy csapásra szexszimbólummá téve őt.

8. Mégis van egy film, amiben meztelen – de ott sem vetkőzött le. Hogy lehetséges ez? A szintén Rodriguez rendezte Machete forgatásán testszínű bikinit viselt, aminek pántjait utólag digitálisan eltüntették a testéről.

9. Nem csak a testét nem szereti mutogatni, de a magánéletét sem. Távol áll tőle a celebkedő életmód, és a Cash Warren filmes háttérszakemberrel kötött esküvőjét sem verte nagydobra – sőt olyannyira szűk körben tartották, hogy még a közeli barátok sem kaptak rá meghívást. 2008 óta tart a házasságuk, és már három gyerekük született.

10. Az utóbbi években kevesebb filmben szerepelt, a karrier helyett az anyai kihívásokat helyezve előtérbe. Legutóbb a Los Angeles legjobbjai című tévésorozat főszerepében láthatták őt a nézők, de már készül a Trigger Warning című mozifilmje is, amiben egy akaratlanul hőssé váló kisvárosi családanyát fog játszani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.