Rendezői székre cserélte a színpadot Szabó Sipos Barnabás az Udvari Kamaraszínházban

rendező Szabó Sipos Barnabás Udvari Kamaraszínház detektívregény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Romantikus kalandregényt rendez az Udvari Kamaraszínházban Szabó Sipos Barnabás.

A Vörös Pimpernel egy 19. századi detektívregény, ami később sok más detekívregény alapját képezte, mint például Zorro figurájának ötlete is innen származik.

"Ez egy párkapcsolat keretén belül zajlik, sőt, igazából nem is egy párkapcsolaton belül. (...) Azt vizsgáljuk benne, hogy mi az alapja a párkapcsolatainknak, a bizalom vagy pedig az illúzió, amit hívhatunk mondjuk hazugságnak is. Hogyha a hazuság az alapja a kapcsolatainknak, akkor előfordul, hogy az életünkbe kerül, vagy fizikailag ténylegesen vagy közvetve" - mondja a rendező a mű kapcsán, amely a francia forradalom idején játszódik.

Szabó Sipos Barnabás számára rendkívül csábító feladat, hogy ez alkalommal nem a színpadon, hanem a rendezői székben dolgozhat. Erről, és a darabról is bővebben mesélt a Life.hu-nak egy exkluzív interjú keretein belül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.