Törőcsik Mari halála után, alig két hónapja, hogy Lehoczky Zsuzsa, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész is elnyerte a Nemzet Színésze címet. Az érdemes művész azonban úgy döntött, többé nem áll színpadra.

Egy ideje már az a hír járta, hogy Lehoczky Zsuzsa végleg visszavonul, de egészen a nagy bejelentésig mindenki abban bízott, hogy még láthatjuk a színművésznőt a színpadon. A Nemzet Színésze azoban úgy döntött, végleg búcsút int a szakmának.

Lehoczky ZsuzsaForrás: Budapesti Operettszínház

1956 óta vagyok színész, úgy érzem már jár a pihenés. Nehéz lesz búcsút mondanom, hiszen a mindenem a színpad és a taps - mesélte Lehoczky Zsuzsa a Borsnak, majd így folytatta a művésznő:

"Nem szeretek búcsúzkodni, az élet túl szép ahhoz. Most lesz a 85. születésnapom, és meg kell érteniük az embereknek, hogy ez már egy szép kor. Nem orvosi tanácsra hagyom abba, de érzem, hogy szabadabbá kell magam tennem. A pandémia előtt volt, hogy heti 10-20 előadásom volt, ami rengeteg. (...) Engem választottak a Nemzet Színészének, és azt hiszem, ennél többet nem kívánhat egy színész. Minden előadásomat szerettem, mindig száz százalékot nyújtottam, és igyekeztem mindnekivel jóban lenni, segíteni a társaimat, ahogyan ők is engem. Úgy gondolom, hogy minden jó színész ugyanezt mondaná, és ezért nem lesz nehéz abbahagynom."