Súlyos döntést hozott a Nemzet Színésze: nem láthatjuk többé

Forrás: Budapesti Operettszínház -
színésznő Lehoczky Zsuzsa Nemzet Színésze
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törőcsik Mari halála után, alig két hónapja, hogy Lehoczky Zsuzsa, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész is elnyerte a Nemzet Színésze címet. Az érdemes művész azonban úgy döntött, többé nem áll színpadra.

Egy ideje már az a hír járta, hogy Lehoczky Zsuzsa végleg visszavonul, de egészen a nagy bejelentésig mindenki abban bízott, hogy még láthatjuk a színművésznőt a színpadon. A Nemzet Színésze azoban úgy döntött, végleg búcsút int a szakmának.

Lehoczky Zsuzsa Forrás: Budapesti Operettszínház

"Nem szeretek búcsúzkodni, az élet túl szép ahhoz. Most lesz a 85. születésnapom, és meg kell érteniük az embereknek, hogy ez már egy szép kor. Nem orvosi tanácsra hagyom abba, de érzem, hogy szabadabbá kell magam tennem. A pandémia előtt volt, hogy heti 10-20 előadásom volt, ami rengeteg. (...) Engem választottak a Nemzet Színészének, és azt hiszem, ennél többet nem kívánhat egy színész. Minden előadásomat szerettem, mindig száz százalékot nyújtottam, és igyekeztem mindnekivel jóban lenni, segíteni a társaimat, ahogyan ők is engem. Úgy gondolom, hogy minden jó színész ugyanezt mondaná, és ezért nem lesz nehéz abbahagynom."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.