Csortos Gyulát a Hyppolit, a lakáj című filmből ismerik az emberek. A közönséget alakításaival nagyon meg tudta nevettetni, személyes kapcsolatai azonban nem voltak olyan kellemesek. Élete végére mindenkit elmart maga mellől.

Csortos Gyula, akit a Hyppolit, a lakáj főszerepe tett ismertté, egykor nagykanállal falta az életet. A nézők imádták, ennek ellenére barátai mégsem voltak. Rossz természete miatt mindenkit sikerült elmarnia maga mellől, akkoriban azt mondták róla, Csortosnak mindenkihez van egy rossz szava. Ő azonban élvezte az életet, falta a nőket és költekezett. 

Csortos Gyula végül nincstelenül halt megForrás: MTI/Reprodukció

Akkor még volt is miből, de sem a vagyon, sem a hedonista életmód nem tartott sokáig. A második világháború alatt tüdőgyulladásban meghalt a kislánya, Marika, majd az ostrom alatt lelte halálát a fivére, Csortos Géza is.

A színész pedig szinte nincstelen lett, sokat nélkülözött és a hitelezők karmai közé került. Segíteni senki nem segített rajta. 1944-ben már sokat volt beteg, a következő évben pedig kórházba került, majd távozott az élők sorából 62 évesen. A lelki üdvéért tartott engesztelő szentmisére csupán hárman mentek el - írja a Blikk.