Meghalt a híres filmrendező: egy esés következtében hunyt el

halál Peter Fleischmann filmrendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Peter Fleischmann német filmrendező, az új német film egyik vezéralakja, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban című 1969-es filmdráma rendezője és forgatókönyvírója.

A család tájékoztatása szerint a 84 éves filmes egy esés következményeiben hunyt el szerdán a Potsdam melletti Werderben, legutóbbi lakhelyén.

Fleischmann fő művei közé tartozik a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban című film egy számkivetett falusi homoszexuális férfiról, és a Hamburgi betegség című 1979-es sci-fi egy halálos járványról. A Herbst der Gammler (Csirkefogók ősze) című 1967-es művében a fiatalok ellenkultúráját dokumentálta.

Jelentős részben a rendezőnek köszönhető, hogy a berlini fal leomlása után, az 1990-es években sikerült megmenteni és a Vivendi francia konszernnek eladni a világ legrégibb nagy filmstúdióját,

a berlin-babelsbergit, ahol a fal leomlásáig a kommunista Kelet-Németország filmgyártója, a DEFA működött.

Fleischmann alapítója volt 2003-ban a Német Filmakadémiának, 2008-ban Die Zukunftsangst der Deutschen (A németek félelme a jövőtől) címmel jelent meg regénye.

Elhunyt Peter Fleischmann német filmrendező Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.