Stephen Sondheim Broadway zeneszerző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
91 éves korában elhunyt Stephen Sondheim zeneszerző, dalszövegíró, az amerikai zenés színház egyik legismertebb alakja - közölte a New York Times.

Az Oscar-, Tony- és Pulitzer-díjas Broadway-szerző a Connecticut állambeli Roxburyben lévő otthonában halt meg helyi idő szerint péntekre virradóra.
Bill de Blasio New York-i polgármester mikroblogján méltatta Sondheim tehetségét: "A Broadway egyik legfényesebb csillaga hunyt ki ma. Nyugodjék békében."

Elhunyt Stephen Sondheim Forrás: Getty Images/Roy Rochlin


Anna Kendrick amerikai színésznő és énekesnő lesújtó veszteségnek nevezte Sondheim halálát. "Karrierem egyik legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy előadhattam munkásságát" - olvasható Twitter-üzenetében.

Sondheim az ötvenes években kezdte pályafutását, legismertebb darabjai között szerepel az Egy nyári éj mosolya, a Sweeney Todd, a Társaság és a Vadregény. Ő írta annak idején a Leonard Bernstein által komponált West Side Story dalszövegeit is. Legsikeresebb musicaljeit meg is filmesítették, így például 2014-ben Meryl Streep főszereplésével a Vadregényt, 2007-ben pedig Johnny Depp főszereplésével a Sweeney Toddot. A West Side Story újabb filmes adaptációja pedig decemberben kerül a mozikba.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.