Hálaadáskor debütál az észak-amerikai mozikban Steven Spielberg The Fablemans című, a rendező ifjúságát felidéző filmje - írta meg a The Hollywood Reporter. A Universal stúdió és az Amblin Partners, Spielberg produkciós vállalatának közleménye szerint a november 23-i országos bemutató előtt korlátozottan már november 11-től forgalmazzák a filmet New Yorkban és Los Angelesben.

A The Fablemans című, felnőtté válásról szóló film Spielberg gyermekkorát és a szüleivel való kapcsolatát idézi fel. A produkcióban Gabriel LaBelle alakítja a feltörekvő fiatal filmrendezőt. Michelle Williams Spielberg édesanyját, Paul Dano az édesapját játssza, Seth Rogen pedig egy nagybácsi szerepét kapta.

Forrás: FilmMagic/2018 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin


A filmet megrendező Spielberg Tony Kushnerrel közösen írta a forgatókönyvet, és Kushnerrel, valamint Kristie Macosko Kriegerrel együtt producerként is dolgozik rajta.
Spielberg produkciós cége, az Amblin korábban többéves forgalmazási és marketing-együttműködési megállapodást kötött a Universal céggel.

A The Fablemans a díjkiosztó szezon kellős közepén kerül a mozikba. Spielbergtől legutóbb a West Side Storyt láthatta a közönség, amelyet hét Oscar-díjra jelöltek, és egyik sztárja, Ariana DeBose el is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

Ez is érdekelhet: 10 film, amit látnod kell Steven Spielbergtől