Dzsigolók a moziban – 7 film a férfi szexmunkások világáról

szexmunkás Minden jót, Leo Grande
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 2-án kerül a hazai mozikba a Minden jót, Leo Grande című film, amiben Emma Thompson tiszteletreméltó idős hölgyként bérel fel egy profi férfi dzsigolót, hogy bepótolja az élete elmulasztott örömeit. A filmvászon adott már a világnak jó néhány típusú és jó néhány műfajban mozgó férfi szexmunkást korábban is, listára gyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket.

Éjféli cowboy (1969)

Angeline Jolie papája, Jon Voight Oscar-jelölt színész és hollywoodi sztár lett ennek a filmnek a révén, amiben ifjú texasi cowboyt alakít, aki New Yorkban próbál szerencsét, és az a terve, hogy majd gazdag hölgyeket szórakoztat a képességeivel. Nem minden alakul azonban úgy, ahogy szeretné, és egy Dustin Hoffman játszotta simlis csavargó barátsága lesz az egyetlen igazi emberi kapcsolata.
https://videa.hu/videok/film-animacio/ejfeli-cowboy-elozetes-dustin-hoffman-film-7ibCwtjXMTZtsytN

Amerikai dzsigoló (1980)

Richard Gere karrierjének felíveléséhez, és főleg szexszimbólum státuszának kialakulásához alaposan hozzájárult ez a film, amiben magabiztos, sőt öntudatos luxusselyemfiút játszik. A törvény határán mozgó életformának viszont megvan az a hátránya, hogy könnyen olyan bűnesetek gyanúsítottjának szerepében is találhatja magát, amikhez semmi köze. A filmből idén érkezik egy újrafeldolgozás is sorozatformában, Jon Bernthal főszereplésével.

Otthonom, Idaho (1991)

A tragikusan fiatalon elhunyt River Phoenix és Keanu Reeves felejthetetlen párost alkot ebben a kultfilmben két olyan srácnak a szerepében, akik részben kényszerből, részben lázadásból élnek az utcán és élnek a testükből. Barátságot kötve és összefogva azonban egy olyan utazásra indulnak, amitől ennél többet remélnek.

Tök alsó (1999)

Nem a filmművészet remeke, de roppant népszerű, és helyenként kimondottan vicces film a Tök alsó, ami ráadásul felvonultatja a filmes férfiprostik egyik nehezen felejthető példányát. Sőt, igazából kettőt: egy igazi latin szeretőt, és egy medencetisztító lúzert, aki az előbbi házára vigyázva kényszerből az ügyfélkörét is átveszi egy időre. Már amennyire sikerül neki.

Lagzi-randi (2004)

Klasszikus vonalvezetésű, kellemes romantikus vígjáték, ami bizonyos szempontból a Micsoda nő! ellentéte: itt ugyanis a férfiú a szexmunkás, és a nő a kuncsaft, de ugyanúgy érzelmek szövődnek az üzleti kapcsolaton kívül is. Mindennek körítést pedig egy esküvői hétvége ad, ahova a főhősnő azért bérel maga mellé egy sármos férfi escortot, hogy mindenkinek jól megmutassa.

Bérgavallér (2013)

A középkorú John Turturro, mint dzsigoló, és Woody Allen, mint strici? Igen, ilyen film is született, ráadásul Turturro rendezésében, és roppant bájosra sikeredett, már ha ilyen téma esetében megengedhető ez a kifejezés. De ez a film sokkal inkább szól az emberi gesztusok által megtörhető magányról, mint szexről, vagy prostitúcióról.

Minden jót, Leo Grande (2022)

Emma Thompson olyan idős hölgyet alakít ebben a frissen mozikba került édesbús vígjátékban, aki soha nem volt más férfival, mint a volt férje, sosem élt át orgazmust, és most nagyon sok mindent ki akarna próbálni – ezért aztán felbérel egy profit. Egy ilyen viszonyhoz persze lelkileg is fel kell oldódnia, és ez nagyon messzire vezető utakat indít el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.