Elhunyt a világhírű zenész: "A világ a valaha élt legnagyobb énekest veszítette el"

Nazareth haláleset hard rock
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 76 éves korában Dan McCafferty, a Nazareth skót hard rock zenekar alapító tagja - jelentette be kedden az együttes Facebook-oldalán.

"Dan ma 12.40-kor elhunyt. Ez a legszomorúbb bejelentés, amit valaha is tennem kellett. Maryann (McCafferty felesége) és a család egy csodálatos férjet és apát, én a legjobb barátomat, a világ pedig a valaha élt legnagyobb énekest veszítette el" - írta bejegyzésében Pete Agnew basszusgitáros, hozzátéve: túl feldúlt, hogy jelen pillanatban többet mondjon.

A Dunfermline skót városból 1968-ban indult bandát Dan McCafferty énekes, Manny Charlton gitáros, Pete Agnew basszusgitáros és Darrell Sweet dobos alapította. Az együttes 1975-ös albumával, a Hair of the Doggal szerzett magának nemzetközi hírnevet. Legismertebb slágereik között van a Love Hurts és a Dream On.


Dan McCafferty 2013-ban tüdőbetegsége miatt visszavonult a koncertezéstől, de 2019-ben még kiadott egy szólóalbumot Last Testament címmel. Darrell Sweet 1999-ben, Manny Charlton pedig idén júliusban hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.