45 éves lett Ginnifer Goodwin, aki beteljesítette a gyerekkori álmát, és a Szőke Herceghez ment feleségül

Ginnifer Goodwin magazin Egyszer volt, hol nem volt
Az akcentusa miatt változtatta meg a nevét, egyszerre két vallás szerint nevelték, hiába próbált meg bohóckodni, és csak 22 évvel öregebb az unokájánál. 45. születésnapját ünnepli az Egyszer volt, hol nem volt sztárja, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudod Ginnifer Goodwinról.

Az akcentusa miatt változtatta meg a nevét
1978. május 22-én Jennifer Michelle Goodwin néven született a Tennessee állambeli Memphisben, és itt is nőtt fel. Ennek a régiónak az akcentusa szerint a Jennifert úgy szokás ejteni, hogy Ginnifer, ezért aztán a színésznő igazából azért választotta ezt a művésznevet, hogy mindenki úgy mondja ki a nevét, mint amit ő otthon megszokott.

Művészcsaládba született
Az édesapja a híres énekes Roy Orbison zenekarát vezette, később pedig zenei stúdiót igazgatott Memphisben. A húga, Melissa Goodwin Shepherd animációs szakemberként dolgozik, többek között a Robot Chicken sorozaton is, amiben Ginnifer Goodwin is közreműködött szinkronhangként.

Ginnifer Goodwin Forrás: KPA/ Northfoto/(C) Central Europe Rights/ Northfoto/Paul Fenton-Kpa

Egyszerre két vallás szerint nevelték
Apai ágon angolok és skótok, anyai ágon zsidók az ősei. A szülei megkeresztelték, és unitárius templomba is jártak közösen, és zsidó nyári táborokba is járt. Saját magát a vallást elhagyó, majd ahhoz visszataláló zsidónak tartja.

Igazi shakespeare-i színészképzésben részesült
Amerikai színészektől szokatlan módon Angliába ment tanulni: a Boston University drámatagozatának elvégzése után a neves londoni királyi színiakadémián képezte tovább magát, majd a Shakespeare Intézet diákjaként tanult tovább.

A bohóckodás nem megy neki
Legalábbis a szó szerint vett bohóckodás, hiszen a vígjátéki szerepekben igencsak jól teljesít. De igazi bohócként kudarcot vallott, amikor kíváncsiságból beiratkozott egy bohóctanfolyamra, de egyszerűen nem ment neki a dolog.

Beteljesítette a gyerekkori álmát
Kevesen mondhatják el magukról, hogy szó szerint teljesült a legmerészebb gyerekkori álmuk is, de Ginnifer Goodwinnek ez megadatott. Kislányként arról ábrándozott, hogy egyszer majd Disney hercegnő szeretne lenni, az Egyszer volt, hol nem volt sorozat pedig nemcsak a karrierje legnagyobb sikerét hozta el, de ennek révén évekig ő lehetett Hófehérke is.

Csak 22 évvel öregebb az unokájánál
Az Egyszer volt, hol nem volt egy olyan kisvárosban játszódik, ahol száműzött mesehősök élnek, emiatt pedig némileg megkavarodnak a rokoni viszonyok és az életkorok is. Így például a sorozatban Hófehérke lányát alakító Jennifer Morrison mindössze egyetlen évvel fiatalabb Ginnifer Goodwinnál, az unokáját játszó Jared Gilmore-ral pedig csupán 22 év a korkülönbség.

A Szőke Herceghez ment feleségül
A sikersorozata a magánéleti boldogságot is elhozta a számára: az Egyszer volt, hol nem volt forgatásán szerettek egymásba a Szőke Herceget játszó Josh Dallasszal. 2014 óta tart a házasságuk, és két fiuk született.

Ginnifer Goodwin és Josh Dallas Forrás: AFP/Jason Merritt

Visszatért a húsevő életmódhoz
Oly sok hollywoodi sztárhoz hasonlóan ő is sokáig esküdött a vegán étrendre, de aztán olyan egészségügyi problémái támadtak, amelyek miatt inkább újra felvette az állati eredetű ennivalókat is a menüjébe.

Őrült vígjátékban érkezik a mozikba
Az utóbbi időben leginkább a tévéképernyőkön találkozhattak vele a nézők a Pivoting című sorozat egyik főszerepében, és a Zootropolis+ animációs széria révén, amiben ismét ő adta Judy Hopps hangját. 2023-ban a Buddy Games: Spring Awakening című őrült komédiában tér vissza a mozivásznakra, amiben egy barátjuk hamvaival utazó pasitársasággal keveredik zűrös ügyekbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.