Gyászol a filmvilág: elhunyt a 70-es évek ikonikus filmjének sztárja

Roots Shaft Richard Roundtree
Elhunyt Richard Roundtree, a 70-es évek ikonikus krimijének, a Shaft című film sztárja. 81 éves volt.

A színész menedzsere erősítette meg a hírt a People magazinnak. Roundtree kedden hunyt el Los Angeles-i otthonában, hasnyálmirigyrákban szenvedett.

Richard Roundtree leginkább az 1970-es évek ikonikus Shaft című filmjében és a Roots (Gyökerek) című tévésorozatban játszott szerepéről ismert.

„Richard Roundtree úttörő karrierje megváltoztatta a szórakoztatás arculatát szerte a világon, és maradandó öröksége a következő generációk számára is érezhető lesz. Szívünk a családjával és a szeretteivel van ebben a nehéz időszakban" - áll a színész ügynökségének nyilatkozatában.

„MINDIG Ő volt a lelazább férfi a szobában, a LEGJOBB hangulattal, és szó szerint rohantunk, hogy láthassuk. Egyszerűen ő volt a legjobb, mindannyian szerettük őt" - írta Roundtree egykori kollégája, Gabrielle Union az X-en.

Samuel L. Jackson, aki Roundtree unokaöccsét alakította a 2000-es és 2019-es Shaft folytatásokban így emlékezett: „Ő volt a prototípus, a valaha volt legjobb!"

Roundtreenél 1993-ban diagnosztizáltak mellrákot, ezután pedig a férfi mellrák korai felismerésének és szűrésének szószólója lett.

A színészt négy lánya gyászolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.