Alkotni trend

Forrás: Belső Péter -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évről évre egyre kedveltebbek a saját kézzel készített használati tárgyak, a régi felújított bútorok a tömeggyártásúakkal szemben. 2017-ben pedig már kiemelt helyen találjuk a lakberendezési trendek között az újrahasznosított darabokat. Nem véletlen, hogy előtérbe került a fenntartható design a divat és a lakberendezés területén, méghozzá az egyedi kézműves megoldásokkal. A kézzel készített tárgyak különleges értékkel bírnak. Az alkotás szeretete, az alkotó szelleme tükröződik bennük. S, ha egy régi tárgy születik újjá az átalakítás során, akkor megannyi történetet óvhatunk meg általa.
Belső Péter közönségszavazás nyertes Alkotó Energia Pályázat 2016 Bútor- és használati tárgy-készítés, funkcióváltás kategória Forrás: Belső Péter

A saját készítésű tárgyak nagyon otthonossá tudják tenni a lakást. Arról nem is beszélve, hogy az egyedi bútorok, használati tárgyak kitűnnek minden más tárgy közül. Kinek ne akadna meg a szeme egy biciklikormányból készült lámpán vagy Trabantból kialakított kanapén?

Tőzsér Csaba 1. helyezett Alkotó Energia Pályázat 2016 Bútor- és használati tárgy-készítés, funkcióváltás kategória Forrás: Tőzsér Csaba

A fenntartható design a DIY mozgalommal egyre szélesebb körben terjed el. Magyarországon is sokan választják hobbinak a használati tárgyak saját kézzel készítését, bútorok átalakítását. Sorra születnek alkotói közösségek, melyeknek motorjai az elhivatott értékmentők, kreatív alkotók. Felületeiken inspirálódhatunk, és buzdítást is kaphatunk, hogy végre ecsetet merjünk ragadni és belevágjunk az első projektünkbe.

Erényi Zsuzsanna 2. helyezett Alkotó Energia Pályázat 2016 Bútorfelújítás, bútorfestés kategória Forrás: Erényi Zsuzsanna

Erre bíztat az Alkotó Energia közösség is. A tavalyi évet követően második alkalommal hirdeti meg Alkotó Energia pályázatát a Paksi Atomerőmű azzal a céllal, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot. A pályázaton felnőttek és junior kategóriában 14-18 év közötti fiatal alkotók is nevezhetnek.

Beküldési határidő: 2017. december 31.

Részletekért látogass el az Alkotó Energia oldalára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.