Zene illik a divathoz a Várkert Bazárban

Forrás: Várkapitányság -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedi divatstílusok és markáns zenei világok fonódnak össze a Várkert Bazár legújabb sorozatában. Október 30-án debütál a Várkert Divat, amely népszerű vendégek segítségével lebbenti fel a fátylat a divattörténet izgalmas epizódjairól, miközben egy-egy neves zenész előadásában felcsendül a kizárólag arra az estére készült zenei anyag. Első alkalommal a Žagar frontembere zenél, a beszélgetés pedig a magyar filmek divatjáról szól.

A festői Duna-parton álló Várkert Bazár elegáns környezete mindig is vonzotta a divat szerelmeseit. A megszépült történelmi falak előtt minden napra jut itt egy fotózás, és egymás után készülnek a szelfik is az ősszel ezer színben pompázó Neoreneszánsz kertben. Nem véletlen, hogy a Várkert Bazár minőségi programkínálatába bekerül a divat világa.

A Várkert Divat sorozata egyedülálló koncepcióval épül a különböző stílusvilágok témakörére, és minden alkalom kihagyhatatlan eseménynek ígérkezik. A könnyed hangvételű esteken tartalmas és szórakoztató beszélgetések követik a népszerű talkshow-k mintáját, de többet is kínálnak. Varga Livius (Quimby) műsorvezető a sorozat állandó szakértőjével, Simonovics Ildikó divattörténésszel és az este sztárvendégeivel folytatott beszélgetéseit zene kíséri végig a meghívott neves zenészek előadásában.

Október 30-án a Várkert Divat sorozatindító eseménye a magyar filmtörténet és a divat kapcsolódási pontjait villantja fel: a magyar filmek divatját, azok öltözködésre gyakorolt hatását, a kosztümöket, tervezőket, a magyar film díváit állítja középpontba. A beszélgetés vendége lesz a több magyar filmklasszikusban közreműködő Szakács Györgyi Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas jelmeztervező (pl.: Napszállta, Eszter hagyatéka, Rokonok, Sorstalanság, A hídember, Jadviga párnája, A napfény íze), valamint lánya, a szintén jelmeztervező Szlávik Juli, továbbá a népszerű színésznő, Schell Judit, valamint Szilágyi Tibor színész, akik temérdek kulisszatitkot és érdekfeszítő sztorikat mesélnek majd a magyar filmtörténet elmúlt évtizedeiből.

Forrás: Várkapitányság

A film és divat témájához Zságer Balázs állít össze különleges zenei anyagot, aki több hazai film zenei világát is megalkotta már pályája során, miközben a Žagar együttes vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Számos díj és szakmai elismerés mellett azonban igazi erénye a zenei sokszínűsége, erről ad tanúbizonyságot a legújabb Žagar Experience szólóprojektje, ahol inkább az ambient, a techno és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik.

Forrás: Várkapitányság

Jó hír a dallamdús elektronikus zenék kedvelőinek, hogy a nyitóesemény alkalmából a zene folytatódik a Várkert Divat beszélgetése után is. A talkshow végeztével önálló Žagar koncert kezdődik, amelyre akár kedvezményes kombinált jegy is váltható.

Részletek: www.varkertbazar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.