Daganatot találtak Rod Stewartnál - Majdnem elvesztette a hangját

veszély Rod Stewart daganat hangszalag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen kétségbeesett Rod Stewart, akinek pajzsmirigyén az orvosok rákos daganatot találtak. Az énekesen csak egy négyórás beavatkozás segíthetett, amely azonban a hangjába is kerülhetett volna.

Rod Stewart életének legnehezebb küzdelme volt, amikor 12 évvel ezelőtt az orvosai rákos elváltozást találtak a pajzsmirigyén. "Teljesen lefagytam, kétségbeestem, amikor közölték, hogy mivel állok szemben" - emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a 67 éves énekes, akinek az élete és legnagyobb kincse, a hangja is veszélybe került. "Elmondták, hogy az életmentő, négyórás műtét során el kell vágniuk a torkomban egy izmot, aminek következtében elveszíthetem a hangomat. Így azzal néztem szembe, hogy ha túl is élem a beavatkozást, lehet, hogy örökre megfosztanak a legnagyobb kincsemtől, és soha többé nem állhatok színpadra" - mondta el Stewart. "Szerencsére minden nagyon gyorsan történt: két nappal a biopszia után már meg is műtöttek, szinte nem is volt időm gondolkozni."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A műtét sikeres volt, Rod életét megmentették az orvosok, azt azonban hat hónapig nem lehetett tudni, hogy vajon valaha visszanyeri-e legendás hangját. "Fél éven át minden nap egy speciális hangtornát végeztem, ezzel értem el, hogy végül újra énekelhettem." Rod élete visszatért a normális kerékvágásba, új show-val lépett fel Las Vegasban és családot alapított. Így ma már csak egy rossz emlék az életét fenyegető betegség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.