színész Ben Affleck jótékonykodás szegénység éhezés létminimum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ben Affleck is csatlakozott ahhoz a nemzetközi jótékonysági kezdeményezéshez, amely a mélyszegénységben élők helyzetére akarja felhívni a figyelmet: az amerikai filmszínész, rendező öt napon át napi másfél dollárból (335 forint) fog élni számos más hírességgel együtt.

Affleck Twitter-üzenetben jelentette be, hogy részt vesz a Live Below the Line (Élj a létminimum alatt) elnevezésű jótékonysági kezdeményezésben, amelynek résztvevői osztoznak azokban a nehézségekben, amelyekkel a mélyszegénységben élők szembesülnek nap mint nap.

Northfoto
Northfoto

Az Oscar-díjas Affleck az általa alapított Kelet-kongói Kezdeményezés nevű jótékonysági szervezet nevében csatlakozott a kihíváshoz, amelynek résztvevői májusban öt napon keresztül napi másfél dollárból élik életüket. A résztvevők nem étkezhetnek saját éléskamrájukból, nem fogadhatnak el barátoktól, családtagjaiktól élelmiszeradományokat, csak csapvizet fogyaszthatnak. A globális kezdeményezés szervezői azt tanácsolják a résztvevőknek, hogy a 7,5 dollárt a legegyszerűbb élelmiszerekre, tésztára, rizsre, kenyérre, krumplira, zöldségekre és gabonafélékre költsék - olvasható a honlapjukon (livebelowtheline.com).

A kezdeményezés 2010-ben indult útjára az ausztráliai Melbourne-ből és kiterjedt Nagy-Britanniára, az Egyesült Államokra és Új-Zélandra. Az első évben mintegy kétezren vettek részt benne, és 520 ezer dollárt gyűjtöttek a mélyszegénységben élők számára. A Világbank 2005-ben a mélyszegénység küszöbét napi 1,25 dollárban határozta meg. 2011-re ez az összeg az inflációt figyelembe véve 1,5 dollár volt. A kezdeményezés által összegyűjtött adományokat a fejlődő világban oktatási programokra fordítják. Idén május 7. és 11. között rendezik meg az akciót Ausztráliában, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.