kihalás veszélyeztetett fajok faj Kongó Kongói Demokratikus Köztársaság okapi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kihalás szélén áll az elsősorban Kongóban élő okapi - közölte a Természetvédelmi Világszövetség. 

A zsiráf legközelebbi rokonának egyedszáma jelentősen csökkent, ezért a veszélyeztetett fajok vörös listáján a súlyosan veszélyeztetett fajok közé került ez a jófej állat - ismertette hétfőn a szervezet a svájci Glandban, a lista legfrissebb változatának adataira hivatkozva.

Forrás: Thinkstock

Az okapi elsősorban a Kongói Demokratikus Köztársaság területén él: az ország nemzeti szimbóluma, alakja egyes bankjegyeken is feltűnik. Az állat teste gesztenye- vagy sötétbarna színű, a lábai viszont a zebrákéhoz hasonlóan fehér csíkozásúak. Az afrikai ország fegyveres konfliktusai, az illegális bányászat és a vadorzás miatt erősen korlátozódott az okapi élettere. "Az okapik fennmaradásának biztosításához az ország kormányának segítséget kell kapnia a polgárháború lezárásához és a szegénység legyőzéséhez" - fejtette ki Noelle Kümpel, az IUCN szakértője.

Benkő Dániel drámai vallomása: "Öltem is" http://www.life.hu/legykepben/20131126-joshi-bharat-musoraban-vallott-tragikus-autobaleseterol-benko-daniel.htmlNem csak Szepesit molesztálta Kicsi bácsihttp://www.life.hu/legykepben/20131126-bacsa-istvant-azaz-kicsi-bacsi-ellen-megindult-a-rendorsegi-eljaras-szepesi-niki-utan-meg-egy-lany.htmlMegvan a legjobb egyetemek listájahttp://www.life.hu/legykepben/20131126-az-eotvos-lorand-tudomanyegyetem-a-budapesti-corvinus-egyetem-a-szegedi-tudomanyegyetem-a.htmlVáltozik a telefonos ügyfélszolgálat!http://www.life.hu/legykepben/20131126-valtoznak-a-telefonos-ugyfelszolgalatok-vege-a-hosszu-varakozasnak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.